Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Laminált padló lerakása saját kezűleg

Laminált padló lerakása saját kezűleg

Szép Házak
A laminált padló lerakása nem jelent nagy gondot annak, aki egy kicsit is jártas a burkolásban. A laminált padló lerakás során azonban néhány dologra még így is ügyelni kell.

Fontos tanácsok laminált padló lerakásához


A laminált padló lerakását a tapasztaltabb ezermesterek saját kezűleg is kivitelezhetik. A gyártók a laminált padló csomagolásában feltüntetnek egy lerakási útmutatót, így minimális szerszám igénnyel házilag is elkészíthető.

Mindig figyeljünk az ajtótokok és falak találkozásánál a peremhézagok megtartására. Az ajtótokokat burkolás után építsük be, ha ez nem megy, vágjuk ki a tokot és csúsztassuk alá a laminált padlót.

Vigyázzunk a meglévő ajtóknál a padló vastagságára. Előfordulhat, hogy az ajtólap aljából vágni kell, különben az ajtót nem lehet becsukni.

Ügyeljünk a panelek téglakötésben való eltolására. 30 cm-nél ne legyen kisebb a soronkénti két rövid oldal találkozása. Ha mégis így jön ki a folytatás, ezt a panelt tegyük félre és kezdjük másikkal, vagy vágjuk annyira vissza, hogy a 30 cm-es eltolást megkapjuk.


Figyeljünk a szegélyléc felrakásánál a sarokpontok tökéletes illeszkedésére. Törekedjünk arra, hogy a szegélylécek illesztése minél kevésbé feltűnő helyre essen.

Ha nincs speciális eszközünk, amivel a csatlakozásokat összevágjuk, használjunk gérládát.

Ha nem boldogulunk, bízzuk a munkát szakemberre, különben a kísérletezésnek a laminált padló látja a kárát.

Címkék: