Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Laminált padló tisztítása és ápolása

Laminált padló tisztítása és ápolása

Szép Házak
Ha szeretnénk a laminált padló minőségét évekig megőrizni, a rendeltetésszerű használat mellett a megfelelő tisztításra és ápolásra is szükség van.

Ez károsíthatja a laminált padlót


Fontos, hogy a laminált padló ápolása során a felület minél kevesebb vizet kapjon. A túlzott áztatás során a laminált padló panelek kontúrja kirajzolódik, és ez a látvány nem túl szép. Maga a klikk rendszer is sérülhet. Utána pedig már hiába szárad ki a laminált padló, eredeti formáját nem nyeri vissza.

Kerüljük a laminált padló súrolását, sikálását, mert ezek karcolják a felületét. Törekedjünk arra, hogy a bejárati ajtó külső és belső oldalára egyaránt terítsünk lábtörlőt és vigyázzunk a cipővel behordott kavicsokra. Utóbbiak ugyanis szintén csúnyán karcolják a padlót.


Mivel és hogyan ápoljuk a laminált padlót?


A laminált padlót lehet porszívózni, és használjunk ilyen padló ápolására kifejlesztett szereket. A makacs, zsíros szennyeződéseket ezek a tisztító, ápoló szerek eltávolítják és csillogóvá teszik a felületet. Jó még a téglalap alakú fejjel ellátott feltörlő mop, ez kevés vizet szív fel és könnyen kicsavarható.

Szőnyeget is fektethetünk a laminált padlóra, de egyes szőnyegek csúszhanak. Ekkor gondoskodnunk kell a csúszásmentesítésről. Vigyázat, a nedves a laminált padló ugyancsak csúszhat, ezért mindig várjuk meg a száradást.

Címkék: