Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Nedvestéri helyiségek beltéri ajtói

Nedvestéri helyiségek beltéri ajtói

Szép Házak
Lényeges kérdés, hogy hova kerüljenek a wellness helyiségbe való nedvestéri beltéri ajtók? A wellness rész ugyanis egyre inkább szerves része a modern módon felszerelt családi háznak, lakásnak. Itt azonban pára is keletkezik, ami károsítja a beltéri ajtót, ha az hagyományos szerkezetű.
Azoknál a helyiségeknél, ahol a páratartalom rendszeresen magasabb 60%-nál, feltétlenül gondoskodjunk wellness helyiségekhez való, speciális nedvestéri ajtóról. Ez az ajtótípus nem összetévesztendő a szaunafülke ajtajával. A nedvestéri ajtó azt a területet zárja le, amely a lakásnak része ugyan, de itt kimondottan wellnesshez, beltéri sportokhoz kapcsolódó nedvességgel összefüggő tevékenységet folytatunk. Ilyenek a beltéri úszómedence és területe, az ide telepített finn szauna, a gőzkabin, a beltéri jacuzzi. Tehát olyan részeken szükséges ez az ajtótípus, ahol fokozott az állandó páratartalom vagy rendszeres a  kifröccsenő víz.

Beltéri ajtók jellemzői a wellness helyiségekben


Ezek az ajtók csak fémtokkal szerelhetők, az MDF tok szerelése itt nem jöhet szóba. Mivel a fémtokok szabványméretűek, értelemszerűen ezek az ajtók is szabványméretűek. Felárért azonban van lehetőség arra, hogy egyedi fémtokot készíttessünk.

Az ajtólap szerkezete tömör. A szerkezeten körben, falcában vízzáró betét található, a falc ABS élzárást kap, a lap felülete HPL lemezzel borított. Ennek felülete, tapintása, mintázata, színe azonos a CPL felülettel. Sem üvegezni, sem mintázni nem lehet, csak függőleges és vízszintes száliránnyal rendelhető.

A wellness helyiségek beltéri ajtóinak szerelése


Fontos, hogy a válaszfal szerkezet megépítésénél már pontosan tudjuk, hogy mely helyiségekbe szükséges ezeknek az ajtóknak a beszerelése, mert a fémtokokat már a falszerkezet építésével egy időben el kell helyezni. Ezeket utólag nem lehet beépíteni. Az építéskor ügyelni kell a fémtokok szabvány szerinti magasságának betartására.

Kérjen ajánlatot ZENIT DOOR beltéri ajtókra az alábbi elérhetőségen:

ZENIT HOME
1013 Budapest, I., Döbrentei u. 21. 
Tel.: +36 30 501 7784
E-mail: shop@zenithome.hu
www.zenithome.hu
www.facebook.com/zenithome

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK