Építkezés / felújítás
Vinyl padlóburkolatok
PVC, linóleum, vinyl, SPC. Mindegyikről tudunk egy keveset, de nem eleget, pedig a különbség közöttük nagyon is nyilvánvaló, sőt tapintható.  »
A parketta, faburkolatról lévén szó, több figyelmet és gondozást kíván, mint egy kő vagy kerámia burkolat. A gondoskodást azonban meg is hálálja. »
A parkettáról általában úgy gondoljuk, hogy szobába, legfeljebb előszobába való burkolat. Pedig a parketta megállja a helyét a vizes helyiségekben is. »
Padló vagy parketta? Mi a különbség és mi a hasonlóság a kétféle melegburkolat között? Mielőtt választunk, legyünk tisztában a fogalmakkal. »
A különböző fafajtákból készült padlóburkolatok más-más esztétikai megjelenést kölcsönöznek környezetüknek.  »
Annak ellenére, hogy a parketta lerakása nem vesz igénybe sok időt, nem egyszerű feladat. Ismernünk kell a lerakás irányát és a beeső fény irányát. »
Gyakran okoz dilemmát, hogy alkalmazható-e a padlófűtés akkor is, ha a padlót nem hidegburkolattal fedjük. Mit kell erről tudnunk? »
Néhány hasznos ötlet, hogyan újulhat meg a parketta gyorsan és tartósan, valamint tippek a felújított parketta szépségének megóvására. »
A melegburkolatok típusai közül a hajópadló, a svédpadló, a parketta és a szalagparketta főbb jellemzőit mutatjuk be. »