Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  A garázskapuk meghajtása

A garázskapuk meghajtása

Szép Házak
Ha eldöntöttük, hogy garázsunkra motoros kaput szereltetünk, fontos ismernünk a meghajtás módját, illetve a működtetés lehetőségeit.
A motoros garázskapukat húzómotor hajtja. A motor belül, a kapunyílás fölött helyezkedik el. A meghajtó ún. intelligens motor, azaz megfelelő sebességgel mozgatja a kaput, nem engedi csapódni, illetve nem rángatja.

A garázskapu meghajtásának funkciói


Az alapfunkciók értelemszerűen a nyitás és a zárás, melyet különféle extra funkciók is kiegészíthetnek: áramszünet esetén a kapu mozgatása egy akkumulátor vagy mechanikus szükségkioldó segítségével megoldható. Utóbbi belülről egy zsinórral működik, kívülről viszont oly módon, ha a kivezetéséről gondoskodtunk a kapu beszerelésekor. Ez az, amire feltétlenül ügyelni kell a szerelés során.

Fotó: Hörmann


A garázskapu működtetésének módja kívülről


A garázskaput vezérelhetjük rádiós távadóval. Ekkor egyetlen motor különféle funkcióit vezérelhetjük, illetve egyszerre több motor funkcióját, mint például a kertkapu nyitását és zárását is indíthatjuk ily módon. A rádiós távadó érzékeny a nedvességre és mindenféle fizikai behatásra, sérülésre.

Rádiós kéziadók - Különböző méretben, aár négy különféle meghajtás vezérléséhez


Vezérelhetjük a garázskaput kulcsos kapcsolóval is. Ez egy egyszerű kulcs elforgatásával történik, amitől a zárban impulzust kap a motor és működésbe lép.

Kulcsos kapcsoló - Alternatíva "távadó gyilkosoknak" és gyalogosoknak


Ha transzponder kapcsolót választunk, akkor garázskapunk egy kapcsoló érintésével kezd el működni.
Transzponder kapcsoló - Az elnyűhetetlen transzponder kulccsal akár 100 személynak adhatunk, illetve vonhatunk meg működtetési jogokat


A kódkapcsolós megoldásnál egy számkód beütésével működtethetjük a kapu motorját.

Kódkapcsoló - Elég ismerni a kódot és működik a kapu


Az ujjlenyomat olvasó, már biometrikus azonosítók közé tartozik, vagyis az ujjlenyomatunk leolvasása után hozza működésbe a kaput.

Ujjlenyomat olvasó - High tech megoldás a modern dolgok szerelmesinek


Az autóba integrált távadónál (ún. Homelink rendszer) az autó tükrébe, vagy napellenzőjébe építik a jeladót, mely egyetlen gombnyomással működteti a garázskaput.

A garázskapu működtetésének módja belülről


Ha belülről nyitnánk vagy zárnánk a garázskaput, úgy a rendszer nyomógombokkal működik. Hosszabb távollét esetén ezzel kikapcsolhatjuk a garázskapu motorját, illetve a garázs világítását is.

Belső nyomógomb - A garázson belül erre van szükségünk


Kérjen ajánlatot Hörmann

garázskapukra és bejárati ajtókra:


Tel.: +36 (30) 242-2560
E-mail: centrum@szephazak.hu

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Garázskapuk betörésvédelme
Biztonsági szempontból az utcáról nyíló garázskapuk a ház legvédtelenebb pontjai. Hogyan előzhetjük meg értékeink eltulajdonítását, megrongálását?
Balesetek megelőzése garázskapuknál
Bizonyára hallottunk már olyan, sokkoló történeteket, hogy egy garázskapu balesetet okozott. A megfelelő garázskapuval megelőzhetők a balesetek.
A biztonságos garázskapu
A garázskapuval szemben fontos elvárás, hogy az értékeinket óvja az illetéktelenek behatolásaitól. Mikor tekinthetjük biztonságosnak a garázskaput?