Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Hírek & újdonságok  »  Képzőművészeti pályázati felhívás

Képzőművészeti pályázati felhívás

Szép Házak
 
2012. január 10.
A Budapesti Francia Intézet a Fő utcai otthonának 20. évfordulóját ünneplő kiállítást 2012. áprilisában nyitja meg 'Dunai kilátások' címmel, amely az épület tervezését, építésének körülményeit, funkcióváltozásait, a városlakók és a szakma általi fogadtatását mutatja be.

20 éves a Francia Intézet épülete – Képzőművészeti pályázat


A kiállítás szervezői az épület köszöntésében, illetve a róla szóló reflexióban művészeti nézőpontokat is érvényesíteni szeretnék, ezért a kiállítási projekt részeként közösségi művészeti pályázatot írt ki. A pályázatra olyan, az épület által inspirált, az épületben ill. az épület külső felületén megvalósuló ideiglenes művészeti beavatkozások tervét várják, amelyek az épülettel, annak fizikai tereivel, építészeti szellemiségével, kulturális feladatával vagy kultúrpolitikai jelentőségével, a budapesti kontextushoz való viszonyával, illetve más aspektusaival foglalkoznak.


A pályázat műfaja


Nyitott: bármilyen, a kortárs művészet eszköztárát használó munkával lehet jelentkezni, amely a Francia Intézet nyilvános, a közönség számára hozzáférhető, ill. látható tereiben valósul meg (pl. előtér, aula, kávézó, belső udvar, lépcsőház, médiatár, tető, homlokzat, járda stb. – az Intézet kiállítóterme, a Salle Padrazzini kivételével). A nyertes, megvalósított pályamű kiállítási ideje minimum egy hónap (a kiállítás időtartama), de adott esetben meghosszabbítható.


Leadási határidő:

2012. február 6. 14 óra

További információ, jelentkezési lap:

Képzőművészeti pályázati felhívás

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK