Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Hírek & újdonságok  »  Lechner Ödön-díj a Mapei Kft. ügyvezetőjének

Lechner Ödön-díj a Mapei Kft. ügyvezetőjének

Promóció
 
2010. december 8.
Az ÉVOSZ által odaítélt Lechner Ödön-díjat 2010-ben Markovich Bélának, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója kapta, az "Építőipari szakoktatás, szakmai utánpótlás nevelése terén végzett kiemelkedő szakmai és társadalmi tevékenysége elismeréseként".
Az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége által odaítélt Lechner Ödön-díj a kivitelező építési vállalkozásokban tevékenykedő személyek elismerését szolgáló díj. Az alapítói szándék szerint az építőiparban, illetve annak érdekében végzett kimagasló, példamutató munka díjazható, de nemcsak a műszaki munka, így a díjat bármilyen végzettségű és az építőipar bármely területén dolgozó ÉVOSZ tagszervezeti tag elnyerheti.A Lechner Ödön-díjat 2010. december 8-án az ÉVOSZ évzáró ünnepi gyűlésén adták át Markovich Bélának, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatójának az "Építőipari szakoktatás, szakmai utánpótlás nevelése terén végzett kiemelkedő szakmai és társadalmi tevékenysége elismeréseként".

A Mapei vállalati kultúrájában a segítségnyújtás alapvető érték, és mivel a termékeiket felhasználó, termékeikkel dolgozó szakemberek a legfontosabb bázisuk, ezért kiemelt figyelmet és energiát fordítanak a szakképzés hatékonyságának növelésére. Ennek a vállalati törekvésnek fontos részét képezi a szakiskolák támogatása nemcsak szakképzési hozzájárulással, hanem a burkolást, hőszigetelést, kőművességet, mint szakmát tanuló diákoknak tartandó gyakorlati előadásokkal, képzésekkel is.

A Mapei Kft. alkalmazás-technikusai 2010-ben több mint 2000 diákot ismertettek meg a legújabb Mapei megoldásokkal, innovációkkal, valamint a legújabb technológiájú anyagok használatával. A Mapei Kft. kulcsfontosságúnak tartja, hogy az iskolapadban ülő diákok is találkozzanak a legújabb technológiákkal, anyagokkal, szerszámokkal, hogy minél közelebbről megismerkedjenek a szakmai fogásokkal és minél tágabb képet kapjanak a valós szakmai működésről. Ebben egy olyan gyártó cég aktív közreműködése, mint a Mapei, óriási segítséget jelent a szakiskolák számára, akik örömmel vesznek mindenfajta szakmai támogatást, ami a diákok hatékonyabb képzését segíti elő. Különösen értékes ez a fajta társadalmi felelősségvállalás és szakmai együttműködés, amikor az iskolák számára is egyre nehezebb feladat a gyakorlati oktatáshoz szükséges feltételek, eszközök előteremtése.

Ezt támasztják alá az alábbi köszönetnyilvánítások is:

"Az Önök támogató segítsége nélkül a mai gazdasági helyzetben lévő jóval nehezebben lennénk képesek a szakképzésben a munkaerő-piaci igények által megfogalmazott elvárások kielégítésére."
Tolvaj Márta ügy. Ig. Észak-Zalai TISZK Szakképzési-Szervezési Nonprofit Kft.

"Nagyon hálásak vagyunk, hogy ismét egy nívós bemutatóval megtisztelték intézményünket, tanárainkat, diákjainkat."
Árvai Péter, Vörösmarty Szakközépiskola, Székesfehérvár

"Szeretném megköszönni Önnek és Hebling László előadó úrnak a rendkívül színvonalas bemutatót, amely különösen így, a gyakorlattal kombinálva volt nagyon hasznos. A küldött tájékoztató anyagoknak nagy hasznát fogjuk venni az oktatásban!"
Oross Frigyes, Hild Építőipari Szakközépiskola, Győr

A Mapei a piacon egyedülálló képzési programot folytat, amit nem csak a szakiskolai képzések magas száma igazol, hanem az a burkoló szakembereknek kidolgozott képzési rendszer is, amelyet 2008-ban indított útjára a cég, és amely a Mesterburkolói Klub nevet viseli. A sikeres mesterburkoló vizsgát tett szakember bizonyítványt, személyre szóló mesterburkolói igazolványt kap, valamint lehetőséget, hogy megfelelő számú ajánlással, referenciával felkerülhessen a Mapei Kft. honlapján működő Szakemberkereső rendszerbe. Ennek nagy előnye, hogy a honlapra látogató magánépíttetők válogathatnak a minőségi munkát végző több mint 300 burkoló szakember között, és közvetlenül felvehetik velük a kapcsolatot.

Címkék: