Design
Design  »  Épület  »  Égbe néző tornyok
Épület

Égbe néző tornyok

Élménydesigner
A Koppenhága közvetlen szomszédságában nemrég megépült Bella Sky Hotelt a látóhatár új tájékozódási pontjaként jellemezhetjük.
Az a híres dán design! – sóhajtozhatunk újfent. Hát igen, van mire büszkének lenniük, és most itt van ez az új épület, a 3XN építésziroda tervezte Bella Sky Hotel Ørestadban.

Koppenhága új városrésze a repülőtér és a városközpont között fekszik és a 90-es évek óta új fejlesztési területként szerepel Koppenhága térképén. A területen olyan építkezések zajlottak és zajlanak mai, melyek méretüknél és jellegüknél fogva elképzelhetetlenek lennének a régebbi városnegyedekben. Ugyancsak ezt támogatja az Øresund-híd megépítése, mely az egész körzetet egy dán-svéd növekedési pólussá alakítja.


Az új városrészben látványos épületek növekednek. A Bella Sky két tornya 76,5 méter magas és elképesztő módon, 15 fokos szögben hajlanak el egymástól. Csak összehasonlításképpen jegyzem meg, hogy ez 11 fokkal több, mint a pisai ferde torony dőlészöge. Az építészeti bravúr eredménye a szoborszerű építmény, vagy inkább műalkotás.


Ørestad új büszkesége nem csupán külső adottságait tekintve egyedi. A formális és személytelen „szálloda” stílust a skandináv otthonokra jellemző melegség és természet közeliség váltja. A tervezők törekvése – kicsit misztikus módon – arra irányult, hogy a szobák folyamatosan kapcsolatban legyenek a fénnyel és az égi világgal. Olyan megoldást kerestek, amely minden szobából magával ragadó kilátást biztosít Ørestadra és a koppenhágai háztetőkre. A ferde torony ezt a hatást eredményezi: például a sarokszobák esetében, ahol a síkok találkoznak és éleket alkotnak, azt az illúziót élhetjük át, hogy a szobánk a levegőben lebeg.


Egyébként a 814 szobás, 30 konferenciatermes hotelből a leginkább lenyűgöző panorámát a nagyközönség előtt is nyitott Hotel Skybar-ból élvezhetjük.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
A Salewa cégközpontja Bolzanóban
Jó paraméterekkel rendelkező irodaházat városon belül sem egyszerű tervezni, a hegyvidék pedig nehezített pálya. A Salewa alkotói jelesre vizsgáztak.


KATEGÓRIÁK
Épület (37)