Design
Design  »  Épület  »  Eladó lakás a Sashegy lábánál
Épület

Eladó lakás a Sashegy lábánál

Szép Házak
A lakóhely kiválasztásánál leginkább a pillanatnyi élethelyzet szempontjai kerülnek előtérbe, pedig ma már egyre gyakoribb a mobilitás szükségszerűsége. Az évek során változó körülmények természetes velejárója, hogy a bármennyire kedvelt otthonából valaki új helyre költözzön.

Ebben a történetben egy nagyon céltudatos tulajdonos jutott arra az elhatározásra, hogy többször is változtasson a lakáskörülményein. Az első helyszínen, az agglomeráció kellemes klímájú zöldövezetében épített egylakásos ház az akkori élethelyzetben még látszólag nagynak is bizonyult, de leginkább az okozott gondot, hogy a belvárosba jutás napi szinten kihívást jelentett. A második otthon telekválasztásánál  szintén csak zöldövezeti, napos terület jöhetett szóba, amely közelebb van a centrumhoz és előnyösek a közlekedési lehetőségek.

 Az új igények a Sashegy lábánál, a tájvédelmi körzet közelében, egy csendes utcában valósultak meg. A kényelmi funkciók pedig már kisebb alapterületen, egy kétlakásos társasház emeletén ismétlődtek. A déli tájolású telken egy hatvanas évekbeli, lebontásra ítélt ház állt, így a tervezésnél nem kellett sem esztétikai, sem műszaki szempontból kompromisszumot kötni.

A megbízói elképzelés szerint olyan minimál hangulatú épületkülső megfogalmazására volt szükség, amely formailag nemcsak az éppen aktuális, mai trendeknek felel meg, hanem hosszú távon is modernnek számít.

Mindkét lakás egész évben reggeltől estig világos és kedvező benapozású. A nagy üvegfelületek hozzájárulnak a belvilág kellemes atmoszférájához. A kertkapcsolatos földszint feletti emeleti lakás nagyteraszos, de ahhoz is tartozik kizárólagos használatú kert. 

Az alaprajzi kialakítással a közösségi tér és a hálószobák elkülönülnek. A tervezés során arra törekedtek, hogy minimálisra csökkenjen a közlekedők alapterülete. A garázs szintjén lakásonként két autó fér el és a kazánház, valamint a tárolók, illetve a WC kapott még itt helyet.
 

A bemutatásra szánt emeleti lakásnál a belsőépítész főleg az igényes, minőségi burkolatokkal és az álmennyezetekbe rejtett világítástechnikai megoldásokkal adta meg az alaphangot a lakberendezéshez.

A tulajdonos a mai divatot követő, elegáns miliő megteremtésére vágyva egy dizájncéget bízott meg, hogy az általuk kiválasztott  bútorok és kiegészítők egységes trendet képviseljenek. Az egyes helyiségekben a személyre szabott elrendezés egyúttal általános értékrendet képvisel. 

Az elmúlt két év alatti használat közben beigazolódott, hogy a lakás minden funkcionális és kényelmi elvárásnak megfelel, de a tulajdonost a munkahelyváltoztatás ismét továbblépésre sarkallja.

Az eladó emeleti lakás adatai:
Lakóterület: 96 m2
Terasz: 34 m2
Saját kert: 200 m2
Garázs: 2 gépkocsi részére
Ár: 122 millió Ft

További információk:
E-mail: wetnere@gmail.com
Tel.: +36 (20) 291-8185


Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Épület (37)