Design
Design  »  Épület  »  Hullám-ház a tengerparton
Épület

Hullám-ház a tengerparton

Élménydesigner
 
2012. április 20.
Merészségre és újító szellemre vall, amikor a tervezők szakítanak a konvenciókkal. A „Wave” a szokásos formák újragondolásának eredménye.
A „Hullám” csupán egyszerű ötletnek indult. Rajzolgattam a papíron, szép hullámformák kerültek ki a kezem alól. Aztán egyszer csak ott volt a szemem előtt a szinte kész terv – mondja Søren Øllgard, a Henning Larsen Architects partnere. A dán Vejle városa ezzel a lakásokat, irodákat és üzlethelyiségeket magában foglaló épülettel új tájékozódási pontot kapott.

A Wave az öböl szimbólumává vált


A Wave stílusosan a tenger partjára épült, panorámával a gyönyörű Vejle fjordra, kiegészítve annak drámai, zord formáit. Ahogy eltelik egy nap, és az épület más-más természetes megvilágítást kap, úgy tükröződik mindig más szögből a fehér Hullám a fjord közelében. A város esti fényeivel pedig hegyi tájnak tűnik a víz partján.

Pazar látvány kora esti megvilágításban
A Wave tükröződik az öböl vizén


A tervezők eredeti törekvése, hogy a Wave illeszkedjen a páratlan látvánnyal bíró természeti tájba, mintegy kiegészítve azt, és közben ikonikus pontja is legyen a helynek, maradéktalanul megvalósult.

A délutáni nap rózsaszínűre festi a Wave fém borítását

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Épület (37)