Design
Design  »  Épület  »  Louis Vuitton a gyémánt palotában
Épület

Louis Vuitton a gyémánt palotában

Élménydesigner
 
2012. május 8.
Minden nagyváros büszkélkedhet ikonikus irányjelzővel: a Trafalgar Square Londonban, az Eiffel-torony Párizsban, és a Bukit Bintang Kuala Lumpurban.
Bukit Bintang a maláj főváros méregdrága bevásárló utcája. A helyiek úgy tartják, ami itt nincs, az nincs a világon. Így aztán az összes neves luxus divat márka képviselteti magát errefelé, és az összes neves, de nem luxus divatház is megtalálható, ékszerboltokkal, parfümériákkal és elegáns éttermekkel egyetemben. Ebbe a közegbe tervezte meg a Spark Architects Stephan Pimbley vezetésével a város legelegánsabb plázáját, a Starhill Gallery-t.

A Starhill Gallery Kuala Lumpur egyik jellegzetességévé vált (Fotó: Lin Ho)
Bejárat a Sephora kozmetikai márka üzletébe


A Starhill Gallery feltűnő jelenség, annak ellenére, hogy a Bukit Bintang bővelkedik csillogó kirakatokban. Az új pláza ugyanis olyan, mint egy frissen a gyémántcsiszolóból kikerült hatalmas ónix.

A Bukit Bintang büszkesége a gyémánt palota
Az üveg és kő burkolatnak, valamint a rafinált megvilágításnak köszönhetően az épület egyszerre tűnik masszívnak és könnyednek


A Spark egy könnyű acélszerkezetre húzta rá a kő és üveg homlokzatot. A munkához a párizsi Louvre piramisát is kivitelező RFR mérnökcsapata nyújtott segítséget. A szilárd, ugyanakkor könnyed és átlátható épülettömb meghatározó részévé lett az utcaképnek. A legmagasabb minőségű anyagokból megépült Starhill Gallery olyan márkáknak ad otthont, mint a Louis Vuitton vagy a Sephora kozmetikai márka.

Luxus márkák otthona, Délkelet-Ázsia legmenőbb bevásárló központja a Starhill Gallery
Csiszolt gyémánt belülről


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Épület (37)