Design
Design  »  Épület  »  Múzeum Liverpoolban
Épület

Múzeum Liverpoolban

Élménydesigner
 
2011. szeptember 19.
Múzeumot tervezni, építeni még az építőművészeten belül is külön műfaj, ahogy azt a világ számos múzeuma példázza. Akárcsak a Museum of Liverpool.
A dán 3XN építész iroda tervezte Museum of Liverpool az őt megillető helyre került. Az UNESCO Világörökség részét képező Albert Dock és a kikötői főnökség szomszédságában épült, 12 500 négyzetméteres múzeum Liverpool történelmi negyedének elválaszthatatlan része.

Fotó: Richard White
Fotó: Phillip Handforth

A dokkok mentén futó promenádok egyenesen a múzeumhoz vezetnek, a három gráciaként egymás mellett álló Albert Dock, a hajóállomás és a múzeum épület a folyóról és a város leginkább jelentős pontjairól egyaránt jól láthatók. A szoborszerű architektúra a távolból látszik igazán, a víz felől érvényesül a legjobban.

Fotó: Phillip Handforth

A nyilvános nappaliként szolgáló átrium, valamint a bejárati lobby körül szétszórtan helyezkednek el a kiállító termek. A csigavonalban felfutó lépcső egyenesen vezet a legfontosabb termekhez.

Fotó: Phillip Handforth
Fotó: Phillip Handforth

A város az európai turisztikai célpontok élvonalában helyezkedik el, folyamatosan megújul, és a városatyák reményei szerint új nevezetessége 750 ezer látogatót vonz majd évente. A világ egyik vezető városi múzeumává emelkedő Museum of Liverpool társadalom- és helytörténeti állandó kiállításoknak, valamint a populáris kultúrához kapcsolódó tárlatoknak egyaránt helyt ad.

Fotó: Peter Carr

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
A Salewa cégközpontja Bolzanóban
Jó paraméterekkel rendelkező irodaházat városon belül sem egyszerű tervezni, a hegyvidék pedig nehezített pálya. A Salewa alkotói jelesre vizsgáztak.


KATEGÓRIÁK
Épület (37)