Design
Design  »  Étterem / bár  »  Amiért érdemes Stockholmba utazni
Étterem / bár

Amiért érdemes Stockholmba utazni

Élménydesigner
A stockholmi Griffins Steakhouse első pillantásra azt a benyomást kelti, mintha a régi idők mesemondói és egy posztmodern tervezőgárda a legnagyobb egyetértésben alkottak volna valami rendhagyót. Egy hónappal a megnyitó után a Griffins kivívta a legszigorúbb kritikusok elismerését és nemzetközi hírnévre tett szert.
A svéd Stylt designer iroda nevéhez számos étterem és hotel tervezése fűződik az elmúlt 20 évben. Ezek egyike Stockholm egyik legújabb szállodája, a Lydmar Hotel, amit a Condé Nast Traveller, a legrangosabb utazási magazin a város legjobbikának nevezett, mégpedig éppen azért, mert egyáltalán nem hasonlít egy szállodára. Itt található a nevezetes steakhouse.


A Stylt valóban fantasztikus munkát végzett: a vendégek lírai belső térben találják magukat, ahol a misztika és az alkímia világa kelnek életre. Más dimenziók nyílnak meg az amúgy hideg skandináv fővárosban – fülledt budoár hangulat, tele titkokkal és meglepetésekkel. Egyszerre innovatív és időtlen. A klasszikus amerikai stílust a luxussal ötvözték: a 20-as, 30-as évek félhomályos bárjai és egy tekepálya gyorsétterme ugyan stílusban távol állnak egymástól, de a tervezők bebizonyították, hogy megéri a kettőt összegyúrni. És a dolog működik! Ha a Griffins Nex Yorkban vagy Chicagóban lenne, nem lepődnénk meg ennyire. No, de itt? Eredeti ötlet.
A beszámolók szerint a kulináris és a belsőépítészeti minőség kéz a kézben járnak, nem csak a szemünk és a lelkünk lakik jól, a hasunk sem bánja a dolgot.
Fotó: Erik Nissen Johansen

Címkék: 


KATEGÓRIÁK