Design
Design  »  Étterem / bár  »  A Beijing Noodle No. 9 Las Vegasban
Étterem / bár

A Beijing Noodle No. 9 Las Vegasban

Élménydesigner
 
2012. április 24.
Ami a kínai éttermeket illeti, itt az ideje, hogy feladjuk téveszméinket és felejtsük el a hazai kínálatot. Sőt, ha lehet, meg se álljunk Nevadáig.
Igen, ez a kínai nem az a kínai, és nem csak a konyhája más – klasszisokkal jobb – hanem a stílus is magáért beszél. Ami rögtön rabul ejt és aztán mindvégig fogva tart, az a fények és árnyak elképesztő játéka. A Steve Leung tervezői Yuhkichi Kawai designer vezetésével az egész vendégteret egy hatalmas, csipkésre perforált, acéllemezzel fedték. A perforáció mögött és fölött, meghatározott helyeken LED-ek égnek, és ezen az áttört mintán keresztül éri a fény a belsőt. A keleties hatású, arabeszk-szerű perforáció pedig árnyékot vet szinte minden felületen. Egy idő után úgy hozzászokik a szem, hogy meghatározni is nehéz, melyik a fedett és melyik az árnyékolt rész.

A hatalmas akváriumok fokozzák az erőteljes látványt (Fotó: Barry Johnson)
A perforált lemezek mögé épített LED-ek gondoskodnak a rafinált világításról
A mintát Alan Chan Graphic Company tervezte


Ebbe a gazdag látványvilágba már nem fér semmi – gondolhatnánk. Igazunk van. Nem véletlen, hogy fehér szinte minden, a színek csak túl sok ingert jelentenének. Azonban a tervezők nem érték be ennyivel: hatalmas akváriumokkal egészítették ki a berendezést, amitől egészen szürreális hatást nyer az enteriőr. Mintha egy mélytengeri elvarázsolt kastélyban tartózkodna a vendég.

A Beijing Noodle No. 9 a nyugalom szigete a kaszinóbeli izgalmak után
Az arabeszk minta árnyai minden négyzetcentimétert beborítanak
A fehéren kívül alig találunk más színt


Az egyik las vegas-i kaszinó hotelben található Beijing Noodle No. 9 páratlan élménnyel ajándékozza meg a játék izgalmait kipihenni vágyókat. És nem csak kulináris értelemben.

Éteri látvány egy prózai helyen, Las Vegasban, a Caesars Palace-ban

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
A sacramento-i Selland's Market Cafe
A minőségi konyhát működtető, családias jellegű éttermek, legyenek a világ bármely szegletében, általában sikeresek. Akár a Selland’s.
A Thonet referencia munkái
Bemutatjuk a Thonet bútorgyártó cég referencia munkáit. Izgalmas éttermek, hotelek, lakások enteriőrjei Thonet székkel berendezve.
Aria étterem Torontóban
Kanadában található az Aria étterem, aminek a belső kialakításáért Urszula Tokarska, a Stephen Pile Arcitects építésze felelt.


KATEGÓRIÁK