Design
Design  »  Étterem / bár  »  Groninger Múzeum kávézó újratöltve
Étterem / bár

Groninger Múzeum kávézó újratöltve

Kollár Franciska
A nyolc hónapig tartó renovációs projekt után az elmúlt évben újra megnyitotta kapuit a Groninger Múzeum étterme Hollandiában, melynek belső tereit sztárdesignerek alkották meg. A hatmillió eurós beruházás Maarten Baas művész nevéhez fűződik.
A Groninger Múzeum – melyet eredetileg Alessandro Mendini, Michele deLucchi, Coop Himmelblau és Philippe Starck tervezett – egy jelentős felújításon ment keresztül az elmúlt év során. A manapság igen nagy ismertségnek örvendő Jamie Hayon, a Studio Job és Maarten Baas designereket kérték fel a múzeum információs központjának, a lounge-nak és az étterem belső enteriőrjének átalakítására.


A sokszínű egyéniségből álló, szokatlanul nagyszámú tervezőcsoportot nagy feladat elé állították, hiszen a Mendini Étteremből, egy többfunkciós rendezvény helyszínt kellett  megálmodni, amely alkalmas a hétköznapi kávézásra, ugyanakkor privát partik szervezésére is tökéletesen megfelel.


Az étterem belső terének főszereplői, Maarten Baas Clay bútorkollekciójának darabjai. Minden egyes művészi alkotás, a székektől a lámpákig egyedi kézimunka eredménye. A piros lámpák és a zöld székek adják meg a tér hangulatát, érezhető a gondos felületkialakítás és a precíz kivitelezés. A bútorok tökéletlenségének köszönhetően az ide látogató vendégek otthonosan érezhetik magukat az itt eltöltött percekben.


A színes kiegészítők által egyfajta játékosság figyelhető meg egy letisztult, tökéletesnek tűnő térben. A stílusos helyszín számos kiállításnak, társadalmi megmozdulásnak ad otthont a felújítás óta, azonban esténként a zenés programoké a főszerep. Organikus formavilág és szokatlan felületek. Ez az a látványvilág, ami becsalogatja a látogatókat erre a különös helyre.

Forrás: Maarten Baas


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Capanna étterem Athénban
A Capanna egy pizzéria és étterem egyben Kolonakiban, Athén központjában. A meleg hatású, mediterrán étterem a K-Studio munkája.
A sacramento-i Selland's Market Cafe
A minőségi konyhát működtető, családias jellegű éttermek, legyenek a világ bármely szegletében, általában sikeresek. Akár a Selland’s.
Aria étterem Torontóban
Kanadában található az Aria étterem, aminek a belső kialakításáért Urszula Tokarska, a Stephen Pile Arcitects építésze felelt.


KATEGÓRIÁK