Design
Design  »  Étterem / bár  »  Josefine és Roxy étterem Savassiban
Étterem / bár

Josefine és Roxy étterem Savassiban

Élménydesigner
A szórakoztatás 21. századi szentélyei minden érzékszervünket célba veszik. Van egy hely Savassiban, ahol minden érzékszervünket el is találják.
Fred Mafra brazil építész asztaláról megvalósult már néhány étterem és társasház, de úgy tűnik, hogy a night club tervezés az erőssége. Ebben a műfajban a hatodik a Josefine / Roxy, melynek új arcát Fred alkotta, bár az előzmények is az ő nevéhez fűződnek.

Fotó: Jomar Bragança

Belo Horizonte Brazília egyik legdinamikusabban fejlődő régiója, Savassi pedig a környék éjszakai életének középpontja. Itt található a 955 négyzetméteres Josefine / Roxy, két táncparkettel, három bárral és négy VIP részleggel, társalgó és dohányzó helyiségekkel, hogy senki se unatkozzék. Fred vallja, hogy egy szórakozóhely többről kell, hogy szóljon, mint puszta kikapcsolódásról, legyen egyszerre rugalmas és modern technikával felszerelt. Legyen benne minden könnyen elérhető, mobil és a különleges igényekkel rendelkezők is találjanak meg benne mindent. Ezen elvek mentén alakította át korábbi munkáját valami mássá, különlegesebbé.


Felejtsük el a derékszögeket, de tartsuk meg az egyeneseket. Így lett a mennyezet barlangszerűen fölénk boruló, hatszögletű testekből épített méhkaptár. A többi részlet is formabontó: prizma alakú elemek, háromszögletű oszlopok, négyzetek. Persze a látvány aszerint változik, hogy a táncparkettnek éppen melyik részén tartózkodunk, de ritkán látjuk kétszer ugyanazt. Az aszimmetria a tervezés minden részletében visszaköszön.


A homlokzat fekete. A függönyfal belülről sötét ezüst bevonatot kapott, a homlokzatot tartó belső szerkezet háromszög alakú rozsdamentes acél elemekből épült fel. Minden bejárat fölötti üvegmodulra egy LCD panelt szereltek, így a kint tartózkodók is követhetik a benti életet. Kell ennél jobb vevőcsalogató?


Az akusztika tökéletes. A táncparkett és a bár egymás szomszédságában találhatók, a csapos mégis remekül hallja a rendelést, senkinek nem kell rekedtre ordítania magát egy koktélért.


Hála a környezetnek a vendégek egy giga videoklip résztvevőinek érezhetik magukat. Itt a DJ valójában VJ, azaz visual jockey, hiszen a zenét a látvánnyal együtt teszi fogyaszthatóvá.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK