Design
Design  »  Étterem / bár  »  Kávézó az üvegházban
Étterem / bár

Kávézó az üvegházban

Szép Házak
A világ legjobb kávéit mostanában a Távol-Keleten mérik és ehhez kijár a méltó környezet is. Tajvani kávéház egy titkos kertben.

Taichungban, egy lakóház felújításával párhuzamosan többen reklamáltak a környéken, hogy nincs errefelé egyetlen stílusos, beülős kávézó sem. A leendő tulajdonosok megragadták a lehetőséget és az éppen átalakítás alatt lévő ház aljába álmodták meg a helyet, amely az In's Café nevet kapta. Az épület egy üvegház szerű toldalékot kapott, melynek egyik fele a ház belső kertjére, másik oldala az egyébként csendes utcára nyílik.

A gyarmati stílusban megépült üvegház egyébként jól illeszkedik a klasszikus környezetbe, a belső kialakítást tekintve is hozza a külsőre rímelő vintage hangulatot. Valóban olyan, mintha egy angol lord télikertjében ücsörögnénk, mindenütt oszlopokba süllyesztett üveglapok vesznek körül, még a fejünk felett is üvegezett a tető, melyet rolóként bontható árnyékolók fednek a tűző naptól.

A külső, utca felé eső traktusból az elegáns környékre látunk, míg a másik oldal nyugalmasabb, a kertre néz. Ide helyezték a vertikális növényfalat is, mely a hűvösebb időszakokban, amikor az ajtókat már zárni kell a hideg miatt, pótolja a zöld környezetet, a kertet.

Minőségi anyagok, amerre a szem ellát. Tölgyfa asztal, bőrszékek, pácolt vörösfenyő falburkolat, tömör fa konyhapult a nyitott konyha felé, rézkaros mennyezeti lámpa, ónlapokkal burkolt falrészlet, meleg fények. Száz százalék nosztalgia és isteni kávé.

Belsőépítészet: RIS Interior
Fotó: Hey!cheese Photography


Címkék: 


KATEGÓRIÁK