Design
Design  »  Étterem / bár  »  Lego élmény a kávézóban
Étterem / bár

Lego élmény a kávézóban

Élménydesigner
Kedvenc gyerekkori játékom, ahogy millió gyereké, a Lego volt, amivel szerintem a felnőttek is szívesen elszórakoztak. A Mocha Mojo ebben erősít meg.
Az indiai Mancini Enterprises Studio tervei alapján készült Mocha Mojo Chennai-ban található. A kávézó 110 vendég fogadására alkalmas, 2 szintes belső tere a korai modernizmusra emlékeztet, valahol a bauhaus és a konstruktivizmus határán egyensúlyoz, egy kicsit ez is, az is. A berendezésben viszont határozott túlsúlyt mutatnak a 70-es évekre jellemző székek. A hatás funkcionalista, de nem minimalista. Erről egyébként a színek is gondoskodnak. Ebben a színektől tobzódó világban a minimalizmus lenne az utolsó, ami az eszünkbe jut.


A térszervezés szövevényes. Kiugrók, kicsi, rejtett boxok, tágas, sokszemélyes fogadórészek mindenütt találhatók. Elbújhatunk, de szem előtt is lehetünk. A tervezők ügyesen alkalmazzák a világítást is. A fényt adó testek jóformán rejtve maradnak, zömüket a kockákba építették és mindig azt és annyi fénnyel világítják meg, amit éppen szükséges és amennyi éppen elégséges.


Maga az építés nem sokban különbözött a gyerekkori legózástól – ebben mind a tervezők, mint a kivitelezők egyetértettek. Nekünk, vendégeknek pedig ugyanazt a vizuális elégedettséget nyújtja, mint amit a gyerekkori építőjáték használata közben, egykor éreztünk.


A project team: Niels Schoenfelder, Bharath Ram, V.S. Aneesh, R. Velu, Sangeetha Patrick, Natasha Jeyasingh.Címkék: 


KATEGÓRIÁK