Design
Design  »  Étterem / bár  »  Londoni miliő
Étterem / bár

Londoni miliő

Kollár Franciska
Az év elején nyitották meg Londonban a Royal Academy of Arts éttermét, melynek arculatáért Tom Dixon a felelős.
Az étterem egyedi kialakítását olyan tárgyak egészítik ki, melyek eddig még nem voltak láthatóak a nagyközönség előtt. A restaurációs munkák Oliver Peyton nevéhez köthetők, a Peyton&Bryne művészéhez.
 

Az enteriőröket a Design Research Studio tervezte Tom Dixon utasításai alapján. A 250 négyzetméteres étkező tér elrendezésében több zónákra oszlik, melyeket a Royal Academy nagyjai inspiráltak, úgy mint Turner, Paolozzi vagy Sir John Soane. A helyiség különleges hangulata abból ered, hogy meghagyták a klasszikus vonásokat, de mindezt megfűszerezték Tom Dixon modern vágású Etch lámpáival és bútoraival.


Üvegvitrinek és mellszobrok adják a hely különleges hangulatát és annak struktúráját, mintha egy állandó kiállítást látnánk az étteremben. Az új bár rész érdekessége, hogy az Etna vulkán lávakövéből rakták össze a kézi készítésű csempét. Robosztus szobrászalkotások láthatóak mindenfelé, amerre csak a szem ellát. Ez egyfajta drámai hangulatot ad az üveg csillárokkal együtt. A bordó bársony, a márvány, a lávakő és a csillogó bronz egymásra hatása rendkívül izgalmas egy térben. Az elegancia és a luxus stílusjegyeit képviselik ezek a matériák. Enyhén elmosódó, homályos fényáradat, meleg tónusú színek és textúrák fogadják a vendégeket már a bejáratnál.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
A Restaurant Fabbrica Bergenben
Egy étterem népszerűségét számtalan tényező határozza meg. Az étel és a kiszolgálás minősége, a belső tér látványa biztos, hogy az elsők a sorban.


KATEGÓRIÁK