Design
Design  »  Étterem / bár  »  Luxuspékség Torinóban
Étterem / bár

Luxuspékség Torinóban

Élménydesigner
 
2012. január 6.
Amikor legegyszerűbb és legalapvetőbb táplálékunk, a kenyér az építészeti koncepció inspirálója, nos, akkor meglepő eredmények születnek.
Ha stílusról van szó, az olaszok számtalanszor bizonyítottak. Sőt, ehhez ők értenek igazán. Itáliában egy egyszerű kenyérbolt is létezhet luxus üzletként, ahogy Torinóban, a Portra Nuova állomás tőszomszédságában található VyTA Boulangerie. A gyönyörűen felújított épület földszintjét a COLLIDANIELA építész iroda vette kezelésbe, Daniela Colli építész vezetésével és Francesco Belvedere közreműködésével.

Fotó: Matteo Piazza

Amilyen reprezentatív a 150 négyzetméteres VyTA, olyan egyszerű terméket kínál: a legrégebbi és legnagyobb hagyományokkal bíró élelmiszerről, a kenyérről van szó. A kenyér az élet szimbóluma, jelen van benne a természet, a tűz, a víz, az illatok és az ízek. E filozófia mentén alakították a tervezők az építészeti koncepciót.


Az enteriőrt kontrasztos anyagok és színek jellemzik. A tölgy és a Corian egyszerre képviselik a tradíciót és az innovációt, a természetes és a mesterséges anyagok integrációját. A puha tapintású tölgy és a fényes, fekete felületek kontrasztja hatásos, teátrális környezetet teremt.


A pult fölött elhelyezett klimatizáló rendszert tölgyfa deszkák fedik, melyek a hagyományos kenyérkosarak fonatait idézik. A rafinált fényrendszer lággyá, intimmé varázsolja a környezetet. A pultot IGuzzini lámpatestek, míg az asztalokat a Foscarini Tropic Bell függői világítják meg.


Címkék: 


KATEGÓRIÁK