Design
Design  »  Étterem / bár  »  NOMA Lab étterem
Étterem / bár

NOMA Lab étterem

Kollár Franciska
 
2012. április 26.
Manapság már egyre nagyobb figyelmet fordítanak világszerte a gasztronómiára. Ezt már csak tetőzni lehet, ha még a belsőépítészeti megoldások is a manapság oly népszerű gourmet miliőt tükrözik. Ez az étterem skandináv stílusjegyeket vonultat fel egy könnyed légtérben.
Koppenhágában található a NOMA Lab, amit beválasztottak az idei év ötven legjobb étterme közé. A kreatív innováció attól különbözik társaitól, hogy az ide ellátogató vendégek igazán exkluzív kiszolgálásban, úgymond szórakoztatásban vehetnek részt. A séf előadást tart főzés közben arról, hogyan készülnek a különlegesebbnél különlegesebb ínyencségek anélkül, hogy bárkit is fárasztana felesleges információkkal.A 3XN Építész Stúdió legújabb és talán mondhatjuk, hogy egyben a legkreatívabb fejlesztése a gasztronómia világában. A megrendelő és a tervezők közös szempontja volt, hogy egy olyan teret hozzanak létre, ami nem csupán egy étterem, – ahol eltölt egy kis időt az ember, aztán tovább áll, – hanem inspirálja a környezet őket.Rene Redzepi, a megrendelő gyorsan közös nevezőre jutott Kasper Guldager Jørgensen, a terevző iroda főépítészével. A közös produkció olyan jól sikerült, hogy az 'Építészeti Receptkönyv'-ként elhíresült projektet beválogatták a világ ötven legjobb étterme közé.


Az étel laboratóriumnak olyan hatása van, mintha egy multifunkciós raktárban lennénk, ahol fogyasztani is lehet. Ez a munka egy életmódváltás kezdeményezésére ösztönzi közönségét, ami a feszített tempo után egy sokkal átgondoltabb, strukturáltabb szemléletre hívja fel a figyelmet.Az 500 egyedi fából megformázott polcszerű fakk egyfajta tárolási metódust mutatnak be, illetve az alapanyagok tárolását példázza. Az étteremhez tartozik egy gyógy- és fűszernövény dézsa, ami szintén egy modern értelemben vett, városi kertet szimbolizál a belső térben. A berendezés organikus formái alkalmazkodnak a térkialakításhoz.További képekért kattintson ide!


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK