Design
Design  »  Étterem / bár  »  Oriental Club, a kelet kertje
Étterem / bár

Oriental Club, a kelet kertje

Élménydesigner
Ez az ízig-vérig keleti klub nem a pezsgésről, inkább a nyugalomról híres. Ide akkor jönnek helyiek és turisták, amikor már belefáradtak a pörgésbe.
A Shenzenben található Oriental Club afféle ücsörgős, meditálós találkahely egy csésze teához és némi harapnivalóhoz. Tervezője Feng Yu és a China DeveBuild csapata a tradicionális kínai építészetből merített, kiegészítve némi 21. századi designnal.

Fenyőfa berendezés, merített papír függönyök, bambusz árnyékolók és a híres kék kő a klubban uralkodó anyagok


A felújított, nehéz vályogfalak mögött nyugalom és könnyedség leledzik. A kert tervezéséhez ugyancsak a tradicionális kínai kerteket vették figyelembe: kanyargós utak, hidak, mesterséges tó, bambusz ligetek, sziklakertek, a tálalás viszont a modern időket idézi. A pihenő kert lényegében a négy évszakot jeleníti meg.

Nyugalamat árasztó, aprólékosan megtervezett kerthelyiség tartozik az Oriental Club-hoz


Az emeleti teaház a végletekig letisztult, igazi purista hely. Semmi nem vonja el a figyelmet a lényegről, a befelé figyelésről és a társalgásról. A kint és a bent ellentéte a világban zajló ellentéteket szimbolizálja. Míg a külső tér aprólékos és kifinomult, a belső markáns és erőteljes, viszont egyik sem dominál a másik rovására.

Modernizumus és tradíció keveredik az emeleti teaházban


Itt minden természetes, magától értetődő, a díszek feleslegesek lennének, a dísz maga az anyag: a natúr fa, a döngölt vályogfal, a papír függöny, a kő és fényes acél. Együtt alkotnak tökéletes összhangot.

Egyszerre modern és tradicionális a régi kínai szerzetesek étkezőjéről mintázott tea helyiség

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK