Design
Design  »  Étterem / bár  »  Porterhouse étterem
Étterem / bár

Porterhouse étterem

Design Club
 
2012. május 23.
Az új és a régi megnyilatkozása jellemzi a Jakartán található Porterhouse étterem design koncepcióját. A hely az Alvin-T Stúdió munkája. Egy tér, ahol megfér egymás mellett egy tér múltja és jövője. Pantai Indah Kapuk a hely, ahol megtalálható az Alvin Tjitrowirjo által tervezett étterem.

Az étterem kialakítása modern elvekre alapszik, mégis magán őrzi a hely történetének emlékeit. Mindamellett, hogy egyszerű, letisztult stílusjegyeket hordoz magán, olykor felfedezhetünk egy-egy izgalmasabb design momentumot.

A bútorok mind speciálisan ide lettek kitalálva, úgy, ahogy a tér koncepciója is. A belsőépítész, Alvin Tjitrowirjo, az Alvin-T Stúdió belsőépítésze nem csupán egy egyszerű éttermet talált ki, ahonnan az ember néhány óra elteltével távozik, hanem egy olyan fészket akart kialaktani, ahol jól érzik magukat a vendégek és nem akarnak hazamenni.

A hangsúly a régmúlt idők és a jelenkor innovációinak vegyítésén van. Stílusosan ötvöződnek az egyes elemek részletei. Az 592 négyzetméternyi komplexum emeletén egy lakberendezés üzlet is otthonra lelt, ahol indonéz stílusú tárgyakat és lakáskiegészítőket árulnak.

Mind a külső, mind a belső terekben megjelennek organikus formák, amik kovácsoltvas szerkezetekkel párosulnak. A legtöbb anyag, amit a hely kialakítása során alkalmaztak újrahasznosított material a környékből. Geometrikus formák, és a 70-es évek hangulatából merített Java környékbeli házak mintája jelenik meg az enteriőrökben. A fa és rattan bútorok teszik olyan barátságossá és otthonossá a Porterhouse éttermet.

(Fotók:  Martin Westlake)

További képekért kattintson ide!


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK