Design
Design  »  Étterem / bár  »  A Restaurant Fabbrica Bergenben
Étterem / bár

A Restaurant Fabbrica Bergenben

Élménydesigner
 
2012. február 8.
Egy étterem népszerűségét számtalan tényező határozza meg. Az étel és a kiszolgálás minősége, a belső tér látványa biztos, hogy az elsők a sorban.
Fentiekből kiindulva bátran állíthatjuk, hogy a Fabbrica Bergen-nek nincs miért szégyenkeznie. Állítólag a séf és a személyzet is érti a dolgát, ami pedig az enteriőrt illeti, hozzáteszi a magáét ahhoz, hogy a vendég elégedett legyen.

Az egykori ipari csarnok népszerű étteremmé alakult


A holland Tjep, Frank Tjepkema vezetésével Bergenben folytatta a Fabbrica éttermek sorát, miután a rotterdami változat roppant sikernek örvend. A tulajdonos egy ipari csarnokot szemelt ki helyszínnek, a Tjep pedig a tőlük már bevált receptet alkalmazta: kihasználni a tér minden előnyös adottságát, megfűszerezni némi szokatlan és játékos elemmel.

Akár az Orient Expresszen is érezheti magát, aki a fülkék valamelyikében foglal helyet


A fémszerkezet kevésbé látványos részét egymásra rakott farönkökkel töltötték ki, míg a szemközti oldalra vonatfülkéket idéző boxokat építettek, természetesen fából. Némelyiket natúr állapotban hagyták, másokat színesre festettek, viszont minden fülke fényűző üvegcsillár világítást kapott, ezzel oldva a szó szerint fapados megoldást. Így legalábbis a vendégek az első osztályon érezhetik magukat. A fülkék stílusosan vonatlépcsőre emlékeztető létrán közelíthetők meg.

A fémszerkezet réseit natúr farönkökkel töltötték ki
Fapad és kristálycsillár, egyszerűség és fényűzés


Nagyobb asztaltársaságok részére alakították át a csarnok hátsó részét: gipszkartonnal borították a falat, erre vidám, mintás tapéta került. A faanyagok itt is túlsúlyban, ez teremti meg az összhangot az egyterű, ám látszólag sokféle módon berendezett Fabbrica Bergen-ben.

Sokszemélyes társaság részére fentartott rész, robosztus étkezőasztallal


A félig nyitott konyhában pedig az étterem díszdarabja, a Bisazza mozaikkal burkolt pizza sütő kemence látható.

A pizzasütő kemence a látványkonyha dísze

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK