Design
Design  »  Étterem / bár  »  A sacramento-i Selland's Market Cafe
Étterem / bár

A sacramento-i Selland's Market Cafe

Élménydesigner
 
2012. április 11.
A minőségi konyhát működtető, családias jellegű étterem, legyenek a világ bármely szegletében, általában sikeresnek mondható. Akár a Selland's.
A Selland csoportnál több sikeres étteremmel és bárral a hátuk mögött (ezek közül az Ella Dinning Room & Bar tavaly nyerte el a „Világ leginnovatívabb étterme” címet) úgy döntöttek, hogy valami merőben újjal és az eddigi iránytól szokatlannal rukkolnak elő. Egy viszonylag kicsi, barátságos és családias hangulatú helyet szerettek volna kialakítani, ahol kiváló minőségű, kézzel készített, házias ízeket felvonultató ételeket fogyaszthatnak a vendégek. Ehhez a filozófiához pedig megfelelő berendezés dukál.

A berendezés és a színek egyszerűek. Az eleganciáról a különleges mennyezeti burkolat gondoskodik (Fotó: Donahue Photography)
A bútorok egy régi farm konyhájában is állhatnának


Az UXUS tervezői autentikus nyugati parti környezetet képzeltek el és az ötlet elnyerte a tulajdonosok tetszését is. A Selland' Market Cafe az egyszerűséget és az otthoni kényelmet kínálja, erről szól a belső tér legapróbb részlete is. A faanyagok dominanciája egyből feltűnik, ahogy az egyszerű színek használata is: fehér, szürke és barnák. A bútorok mintha egy helybéli régi farmról kerültek volna ide, és a burkolatok sem hivalkodók.

Múlt század elejét idéző hangulat és eklektikus stílus az enteriőrben
Cégér és lanterna korhű stílusban


A tervezők inkább a bútorok elhelyezésével és a klasszikus zománcozott lámpák adta fényekkel operálnak. Ezekkel teremtik meg a nyugodt, hétköznapi eleganciát. A kevés csillogásról a pultok nyomott mintás csempeburkolata gondoskodik – ugyancsak helyi hagyomány ez a jellegű burkolat. Épp csak a családi portré hiányzik a falakról, de ha jobban figyelünk, ezt is megtaláljuk: képkeretekben a napi ajánlatok és a menüsor olvasható.

Az étterem borfala


A 100 vendég befogadására alkalmas Selland's Market Cafe egy múlt század eleji kisvárosi lakás konyháját idézi. A vendéglátás színvonala pedig legalább olyan szívélyes, mintha a nagybácsihoz mentünk volna vasárnapi ebédre.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK