Design
Design  »  Hotel  »  A Perivolas Suites ház Santorinin
Hotel

A Perivolas Suites ház Santorinin

Élménydesigner
 
2012. április 4.
Santorini ugyan nem nevezhető eldugott helynek, azonban vannak a szigetnek olyan zugai, ahol egy világvégi paradicsomban érezheti magát az utazó.
Perivolas-t még a tapasztalt világjárók is végső menedékként emlegetik – okkal. Az Égei-tenger fölé nyúló sziklaszirtre épült, családias jellegű, minden luxussal felszerelt szállodát megközelíteni sem egyszerű, aki viszont itt köt ki, egyhamar nem távozik. Fogalmazzunk úgy: a hely rendkívül vendégmarasztaló.

Tengerre néző panoráma medence a közösségi teraszon
A közösségi terasz medencélvel
A lakosztályok terasza hűs oázis a nyári hőségben


A legszebbnek kikiáltott görög falutól, Oia-tól tíz perces sétára megbújó mini komplexum távol esik a világ és a turisták zajától. Perivolas eredetileg családi háznak épült. Majd amikor szállodává rendezték be, az új tulajdonos ügyelt arra, hogy intim, bensőséges hangulatát megőrizze, ezért az elnagyolt terek helyett privát helyiségeket, és inkább több, de kisebb közösségi részt alakítottak ki. A hotel a legapróbb részletekig helyi anyagokból készült úgynevezett kükladikus stílusban és a berendezés is helyi kézművesek munkája.

A tárgyak és a kiegészítők helybéli mesterek műhelyéből származnak
Kükladikus stílusban épült szobák, puritán berendezés


A vaskos, meszelt kőfalak természetes légkondicionálóként működnek a nyári hőségben, a felületek simák, gömbölydedek. Színt csupán néhány textília visz az összképbe, de az ablakokból és a teraszról nyíló panorámának hála, itt senki sem hiányolja az élénk tónusokat. Perivolas a nyugalomról és a feltöltődésről szól.

Fürdőszoba a Perivolas-ban
A lakosztály egyik kijárata a medencére nyílik


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
La Co(o)rniche Hotel Pylan
A francia Côte d’ Argent partjánál található a Philippe Starck tervezteLa Co(o)rniche Hotel. A maga 11 szobájával a legexkluzívabb helyek egyike.
Luxusszálló a vulkán tövében
Semmi aggodalom, Vulcano tűzhányója már nem működik, de a Földközi-tenger déli medencéje és az itt található Therasia Resort lenyűgözőek.


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)