Design
Design  »  Hotel  »  Art deco stílusú hotel Új-Zélandon
Hotel

Art deco stílusú hotel Új-Zélandon

Élménydesigner
 
2012. április 30.
Régi épület Új-Zélandon? Már a gondolat is abszurd. Az egyik legrégebbi Auckland szívében található és egyben a sziget patinás szállója.
Egy olyan épület, nevezetesen a Hotel De Brett-é Aucklandban, ami csaknem 80 éve készült el, már meglehetősen réginek számít. Vigyáznak és büszkék is rá a helyiek. Amikor a patinás szálló felújításra szorult, korhű módon, nagy gonddal végezték el rajta a szükséges munkát. A 25 szobás butikhotelt Michelle Deery és John Courtney tervei alapján modernizálták.

Eklektikus stílus jellemzi ezt a kisebb szobát
Designer és art deco bútorok minden szobában


Minden szoba egyedi design szerinti berendezést kapott, részben art deco, részben eklektikus stílusban. A hangsúly azonban a fenntarthatóságra került: ahol csak lehet, az épület energiatakarékosan működik, a pazarlás kerülendő. A régi bútorokat megtartották, felújították, a fürdőszobákban is az eredeti réz szaniterek láthatók, felújítva, kifényesítve, sőt néhol a burkolat is eredeti. A De Brett-ben a családias, bensőséges légkör kialakítására törekszenek, ezért a szobákban  meghagyták a tölgy hajópadlót és a nyers téglafalakat, valamint a nyitott gázégőket a kandallókban.

Az egyik lakosztály társalgója
A fürdőszobában a régi keveredik az újjal


A Hotel De Brett-ben megszállni divatosnak számít manapság az utazók körében, ami nem csoda. A szálló Auckland bevásárló utcájában található, a helyi művész negyed szomszédságában, a bohémok randihelyén.

Az egyik lakosztály felújított és modern bútorokkal
A lobby akár egy családi ház nappalija is lehetne
A Hotel De Brett Auckland bohém negyedében található

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Rayavadee hotel Ázsiában
A Krabi Tengeri Nemzeti Park szívében helyezkedik el a thai nyaraló hangulatát idéző, egzotikus hotel együttes.
Hotel csoda Balin
A Viceroy Bali hotel a környék egyik legbájosabb épületegyüttese. Az ultr-luxus hotel Ubud városában található, a Petanu folyó mellett.
Hotel a Maldív-szigeteken
A One&Only Reethi Rah hotel 130 privát apartmanjával a Maldív-szigetek egyik gyöngyszeme az Indiai-óceán közvetlen közelében.


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)