Design
Design  »  Hotel  »  Butik hotel a sivatagban
Hotel

Butik hotel a sivatagban

Élménydesigner
A Palm Springs-ben 1977-ben megépült Saguaro butik hotel alig egy éve született újjá: szürkéből színesre váltott, gyógyszállóból luxushotellé avanzsált.
A 245 szobás, Kaliforniai Sagurao a sivatagi város, Palm Springs kopár hegyek övezte részében bújik meg és korábbi külsejével szinte észrevétlen maradt még a tősgyökeres helyiek számára is. Aztán 2012 februárjában megtörtént a metamorfózis. Az addig inkább gyógykezeléseiről ismert szállót a New York-i székhelyű Stamberg Aferiat Architecture vette kezelésbe, Peter Stamberg és Paul Aferiat vezetésével, így a Saguaro butik hotel formában inkarnálódott.

Oázis a sivatagi Coachella völgyben - ez a Saguaro butik hotel

Minden szoba más-más színű

Nem csak a falak kaptak telt színeket, hanem a bútorok is


A háromszintes épületegyüttes szerkezetileg nem változott, annál inkább feltűnővé váltak a homlokzatok, melyeknek színeihez a mintát a délnyugati tájra jellemző tónusok szolgáltatták. Errefelé, a kopár és száraz vidéken van az évnek egy rövid szakasza, néhány hét csupán március, április fordulóján, amikor a sivatag és hegyvidék virágba borul. Ilyen, teltszínű virágokba, amilyen színeket a Saguro mutat. A kert a medencével és buja zöld növényekkel valóságos oázis itt, a kietlen Coachella völgyben.

A Saguaro butik hotel lobbyja

A közösségi terek sem maradtak színek nélkül

A Saguaro étterme kedvelt hely Palm Springs-ben


A szobák és a hotel közösségi terei ugyancsak erőteljes, markáns tónusokban pompáznak. A tervezők akár egy kifestőkönyvvel, úgy bántak ezzel a sivatagi butik hotellel. Az átalakítás sokkal inkább jelentett színezést, mint falbontást vagy hozzáépítést.

A butik hotel átalakítása sokkal inkább jelentett színezést, mint átépítést


Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)