Design
Design  »  Hotel  »  Butik hotel Patagóniában
Hotel

Butik hotel Patagóniában

Élménydesigner
Elszánt és kalandvágyó utazók kedvelt célpontja Patagónia, ahol nem mindennapi szálláslehetőség vár a megfáradt közönségre.
Patagónia még Chilén belül is némileg a világ végének számít. A klíma nem éppen barátságos, a táj zord és ezer kilométereket tehetünk meg anélkül, hogy emberekbe botlanánk. Talán még a madár sem jár erre. Éppen ezért a szürrealizmus határát súrolja a Tierra Patagonia butik hotel, mely egyszer csak a semmiből tűnik fel a Torres del Paine Nemzeti Park horizontján. Aki ide ér, meg is érdemli azt a kényelmet, amit itt talál.

Butik hotel luxuskedvelő nomádoknak - ez a Tierra Patagonia Hotel & Spa

A hotel kívül-belül lenga-ból, egy itt növő fafajtából épült

A tökéletes kikapcsolódást támogató közösségi helyiség

Családias étkező a patagóniai tanyák stílusában


A Sarmiento tó partján álló butik hotel azokat a modern nomádokat várja, akik civilizált és kellemes, kényelmes környezetben szeretnének egy időre kiszakadni a civilizált világ diktálta mókuskerékből. Itt más értelmet nyer az idő és a tér fogalma, és ennek átéléséhez a Tierra Patagónia Hotel & Spa remek helyszínt kínál.

A fürdőszobákban a bútorok és a burkoklat fából, a mosdó és a kád kőből készültek

A lakosztályok földszintjén a puritán hálószoba található

A lakosztályok emeleti része a rusztikus társalgóé

Cazú Zegers, Roberto Benavente és Rodrigo Ferrer építészek, valamint az enteriőrök kialakításáért felelős tervezők, Alexandra Edwards és Carolina Delpiano szándékai szerint a Tierra Patagonia a táj és az építészet között zajló dialógus megtestesítője. A hotel a tó partján nőtt fákból, a lenga-ból épült, kívül-belül a közvetlen környezetében fellelhető anyagokból áll össze, és még a formák is a pusztaságon végigsöprő szelekre utalnak.

Medence a spa részlegben

A spa részleg egyik pihenőszobája

A medence mögött bár található organikus ételekkel, italokkal

A belsőépítészeti koncepció egy szóval leírható: non-design. Ennek legfőbb oka, hogy a tervezők sokkal inkább a táj látványát szerették volna helyzetbe hozni egy csili-vili luxus enteriőrrel szemben. Az eredmény pedig látványos. A szobák bölcső-szerűen ölelik az itt pihenőket, minden helyiség meleg és meghitt hangulatot áraszt. A báránybőrök, a Mapuche és Tehuelche őslakosok kézzel szőtt szőnyegei, a mély, kényelmes fotelek mindenütt várják a pihenni vágyókat. A családias hangulatú étkezőt a tanyák családias konyhái ihlették, ahogy a könyvtárként is funkcionáló közösségi helyiségben is mindenki otthon érezheti magát. Az úszómedence mennyezettől padlóig érő üvegablakai pedig lenyűgöző panorámát kínálnak Patagóniára és a távoli Paine hegységre.

Pazar panoráma a Paine szirtjeire


Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)