Design
Design  »  Hotel  »  Drámai hatású hotel
Hotel

Drámai hatású hotel

Design Club
Francis Ford Coppola egyik világjáró körútja alkalmából beleszeretett Belize városába, ahol megnyitotta hotelegyüttesét, köztük a Blancaneaux Lodge-t. A 80-as évek elején járt a Karib térségben a művész, ahol a trópusi paradicsom megihlette. A családi pihenőhely kialakítása már-már misszióvá vált.

A Belize-ben tett látogatást követően 1993-ban nyitotta meg kapuit a Blancaneaux Lodge a nagyközönség előtt, a Coppolas Resorts hotelcsoport egyik tagja. Mind közül talán az egyik legkiválóbb adottságokkal felszerelt szálloda. A hotel kunyhói a Maya Hegységben találhatók összesen 20 szobányi vendéghellyel. A környékben vízesések burjánzanak és a dzsungel élővilága érvényesül.

A relaxációs központ számos meditációs és fiatalító szolgáltatásokkal várja a látogatóit, amik az élet élvezetére késztetik az embert. Az ide látogató vendégek nem csak a Maja civilizáció kultúrájával ismerkedhetnek meg, hanem a térség mágikus erejű régióival és az itteni szokásokhoz méltó építészeti remekművekkel.

A nádtetős egzotikum mellett olyan anyagokat használtak az egyes kunyhók építéséhez, amelyeket az itteni vadon természetvilágából nyertek. A hatalmas teraszok mind az őserdőre nyílnak, ezáltal úgy érezhetjük, mintha valóban a vadonban ülnénk. A karib népek hagyományai és annak motívumvilága nyomon követhető a hotel helyiségein. Ezek a pihenő szobácskák nem a klasszikus értelemben vett hotelszobák a megszokott luxus szolgáltatásokkal. Inkább egy egzotikus búvóhely ez. 

Kézzel faragott fürdőszoba bútor, a környékbeli növényvilág szín - és motívumvilága jellemzi az apartmanházak berendezését. Minden tökéletes egységet alkot egymással. A fa mindenhol jelen van, ettől lesz olyan otthonos és barátságos a hely. Nem lehet olyan érzése a vendégeknek, mintha egy merev luxuslakosztályban lennének, mert annál sokkal kifinomultabb, de mégis lazább itt a hangulat.

További képekért kattintson ide!


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)