Design
Design  »  Hotel  »  Hard Days Night Hotel Liverpoolban
Hotel

Hard Days Night Hotel Liverpoolban

Élménydesigner
 
2012. április 3.
Ha Liverpool, akkor Beatles. Ebből a megbonthatatlan egységből kovácsolt ötletet az a vállalkozás, mely szállodát alakított ki egy műemléképületben. A hotel a sztáregyüttes egyik slágerszámáról kapta a nevét.
A koncepció már az 1980-as évek vége óta pihent néhány Beatles rajongó, vállalkozó kedvű fiókjában, csupán az alkalmas hely és nem kevés pénz hiányzott a megvalósításhoz. 2004-ben végül minden összeállt és létrejött a „Nehéz nap éjszakája” nevet viselő szálloda. A Thomas C. Clark által tervezett, klasszikus stílusú épület1884-ben készült és műemléki védelem alatt áll. A homlokzat, az impozáns oszlopcsarnok, a márványlépcsőház mind-mind megfelelnek egy klasszikus angol hotel kritériumainak, a kérdés csak az volt, hogy ide miképpen illeszthető be a beat korszak tárgyi világa. De ezt is megoldották.

A Lennon suit hálószobája
A Yellow Submarine szoba


A lakosztályok a Beatles tagok nevét viselik. A John Lennon suit például az ikonikus zenész kedvenc színeit viseli, és itt található Lennon híres fehér zongorájának élethű mása. A McCartney lakosztály falait Sir Paulról szóló grafikák díszítik, az enteriőrben az elegancia és a luxus keveredik némi retró érzéssel.

A McCartney luxuslakosztály
Beszédes kilincstábla


A Four bárban látható Paul Ygartua néhány eredeti, máshol nem bemutatott festménye a Beatles fiúkról és kedvenc hangszereikről. A művész egyébként Lennonnal együtt végzett a Liverpool Art College-ben. A mixerek alkotásait pedig egytől egyig a zenész legendák dalai ihlették. A lounge esténként élő koncerteknek ad helyet, ahol mi mást játszanának, mint Beatles dalokat.

A John Lennon nevét viselő lakosztály a zenész stílusában berendezve
A Lennon suit a zenész legendás zongorájának másolatával


Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)