Design
Design  »  Hotel  »  Hotel Everland bárhol a világon
Hotel

Hotel Everland bárhol a világon

Élménydesigner
 
2012. április 12.
Vannak a világot behálózó, sokszereplős szállodaláncok és van egy hotel, ami a világon bárhol felbukkanhat, és ott főszereplő.
A Hotel Everland ötlete egy művészpártól, Sabina Langtól és Daniel Baumanntól származik. Ők így együtt az L/B. A hotel nem más, mint egy könnyűszerkezetes, mobil építmény, melyet bárhol és bármikor a felállíthatnak. Kényelmesebb, mint kempingezni, hiszen az Everland egy hotel kényelmét kínálja. Igaz, hogy csupán egyetlen szobából áll, tehát aki lakosztályhoz szokott, az nem biztos, hogy beéri ennyivel. Viszont a mozdíthatóság mindenért kárpótol. A duplaágyas szobához egy fürdőszoba és egy minibárral ellátott lounge tartozik, no meg hatalmas panoráma ablakok, melyekből az aktuális táj vagy város megcsodálható.

A lounge-ból az Eiffel torony és Párizs esti fényei látszanak
A Hotel Everland fürdőszobája 
Hálószoba a Hotel Everland-ben


Az Everland turnézott már Lipcsében a Kortárs Művészeti Galéria tetőteraszán, Yverdonban, a Neuchatel tó partján és Párizsban, a Tokyo Palace tetején, rálátással az Eiffel toronyra. Jelenleg Svájcban pihen és a következő bevetésre vár.

Hotel Everland Lipcsében
Az Everland Yverdonban, a tó vizében


A vándorló hotel egyik sajátossága, hogy csupán egyetlen éjszakára lehet benne szobát foglalni és élvezni a páratlan élményt. Lássuk be, kevesen mondhatják el magukról, hogy egy palota vagy galéria tetején tanyáztak egy négycsillagos szállodában.

A Hotel Everland elhelyezése Párizsban
A mobil hotel miniatűr tárgynak tűnik a palotához képest


A hotelt az L/B tervezte és Burgdorfban építették meg. Ezután szállították Yverdonba, ahol a Neuchatel tó sekély vizében várta a vendégeket. Ekkor az Everland-et lábakra állították és egy mólón besétálva lehetett megközelíteni. Majd következett Lipcse és Párizs, most pedig ismét Burgdorfban található.

Hotel Everland most éppen Párizsban, a Tokyo Palace tetején

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Ötcsillagos bungalók a kék lagúnában
Fehér homokos part, türkizkék tenger, pálmafák. Ez a paradicsom. Vagy a Cook szigetek a déli Csendes óceánban, ahol luxus kunyhóban szállhatunk meg.
Luxus hotel középkori falak között
Valóságos időutazásra vállalkozik az, aki a mallorcai Cap Rocat-ban száll meg. Az ódon erőd falai között azonban elképesztő luxus vár.
Luxusszálló a vulkán tövében
Semmi aggodalom, Vulcano tűzhányója már nem működik, de a Földközi-tenger déli medencéje és az itt található Therasia Resort lenyűgözőek.


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)