Design
Design  »  Hotel  »  Kastélyhotel elvarázsolt vidéken
Hotel

Kastélyhotel elvarázsolt vidéken

Élménydesigner
Kastélyhotel egy mediterrán folyó völgyében. Ez az Aquapura Douro Valley röviden, ami viszont csak apró, ám ígéretes részlet a luxushotelről.
A Douro folyó termékeny völgye Portugália egyik legszebb vidéke. Annak ellenére, hogy ezen az éghajlaton a nyár hosszú, forró és száraz, a Douro völgy mikroklímájának hála, ez a vidék tele van dús, zöld növényekkel, kisebb mediterrán erdőkkel, ligetekkel és évszázados szőlőültetvényekkel. Az egyik ültetvény tőszomszédságában, egy 19. században épült, luxushotelként működő kastély az Aquapura, mely a folyón hajózva már egészen távolból feltűnik.

Az Aquapura terasza kilátással a szőlőbirtokra

Társalgó a könyvtárszobában

Ha kastélyhotel, a baldachinos ágy kötelező

Mindegyik szobában van kandalló


Az 50 szobával, lakosztályokkal és 21 önálló villával büszkélkedő kastélyhotel egy 8 hektáros birtokon áll és a hotelhez hatalmas park, teniszpályák, saját szőlészet, gyümölcsös és kertészet, valamint 5 hektár erdő is tartozik. A fürdő részleg 2200 négyzetméter, de van itt borospince, könyvtár, külső fűtött medence és lovarda is, ahogy az egy kastélynak dukál.

Terasszal bővített nappali az egyik lakosztályban

A hotelhez 21 bérelhető villa is tartozik, ez az egyik villa nappalija

A hotel terasza esti fényekben

A bár minden ízében a lazítást szolgálja


A majd másfél százados épület kívülről hamisítatlanul mediterrán stílusú, míg a belső minden részletében modern, már-már a minimalizmus határait súrolja. A külső és belső terek eltérő stílusa között sikerült a kifinomult összhangot és aprólékos átmenetet úgy megtalálni, hogy disszonanciát egy pillanatig sem tapasztalunk. Minden természetes és magától értetődő.

Az Aquapura borszobája

A belső fűtött medence panorámával az erdőre

Ez ugyancsak az egyik luxusvilla nappalija

Terasz a folyó fölött


Az Aquapura enteriőrjeinek természetessége leginkább abból adódik, hogy a színek és textúrák tökéletesen rímelnek a külső környezet jellegzetességeire. A kő errefelé építőanyag és burkolat, ahogy a fa is. A színek, melyeket kint látunk, visszaköszönnek a belső terekben is. A természetes és mesterséges fények pedig kiemelik eme azonosságokat. A legerőteljesebb inspirációt errefelé az elvarázsolt vidék, a táj kínálja.

A hotelhez tartozó egyik villa terasza

A kastélyhotel kültéri medencéje a napozó terasszal

Az Aquapura 19. századi épülete


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)