Design
Design  »  Hotel  »  Luxus hotel a tóparton
Hotel

Luxus hotel a tóparton

Élménydesigner
Régen a kalandorok és az aranyásók paradicsoma, ma inkább életművészeket vonzó környék, ahol Új-Zéland egyik legeldugottabb hotelje található.
Queenstown-tól 45 percre terül el a Wakatipu tó, helyiek állítása szerint Új-Zéland legszebb tája. Korábban aranyat remélő kalandorok és bányászok járták a tájat, mostanában inkább a természeti kalandokat kedvelők, a túrázók és az aktív pihenésre vágyók látogatják. Nekik épült a Blanket Bay Lodge, ez a családias hangulatú, minden létező kényelemmel felszerelt apartman hotel.

Távolból családi rezidenciának tűnik a Blanket Bay Lodge

A hotel családias hangulató étkezője

Fürdőszoba panorámával és masszázs medencével


A családias hangulatra jó okot ad, hogy a hotel mindössze öt lodge-ból áll, saját erkéllyel és terasszal kiegészítve. Az épület Új-Zéland gyarmati építészetét tükrözi, mintájául a korábban itt álló bányász szállások szolgáltak. Az építőanyag helyi pala kő és fa.

Hűvös estéken a kültéri kandalló ad meleget

A Wakatipu tóra néző úszómedence

Hangulatos luxus apartmanban lakhatnak a vendégek


A hotel távolból inkább tűnik privát háznak, villának, mint luxus szállónak, sőt, közelről is csak nehezen kivehető a nyilvános jelleg. Ennek megfelelően a vendégek is egymástól szeparáltan tölthetik idejüket, aki nem akar, nem fog találkozni a szomszédjával, hacsak nem a pazar úszómedencénél vagy a vidéki farmok konyhájára emlékeztető étteremben.

A stílus Új-Zéland gyarmati építészetét tükrözi

Mindegyik apartman hálószobával, fürdővel, nappalival és terasszal felszerelt


A berendezés a legkényesebb ízlésnek is megfelel: hatalmas, süppedő fotelek és kanapék, óriási ágyak, a panorámás fürdőszobákban masszázsmedence, no és minden apartmanban az elmaradhatatlan kandalló. Errefelé a hóesés sem ritka.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)