Design
Design  »  Hotel  »  Luxus nyaraló a Maldív-szigeteken
Hotel

Luxus nyaraló a Maldív-szigeteken

Élménydesigner
 
2012. május 17.
A Maldív-szigetek a világ azon kevés szegletei közé tartoznak, ahol az ókori hajósok látogatásai óta alig változott valami. A béke szigete.
Lhaviyani Atoll az egyik apró sziget a sok közül, ennek északi részén található Kanuhura, egy parányi halászfalu, és a településről elnevezett, luxus bungalókból álló üdülőkomplexum, a Kanuhura Resort. A különleges hotel falu szinte észrevétlenül simul a környező házakba, hiszen itt ez volt a cél: akit idevet a jó szerencse egy-egy nyaralás erejéig, érezze úgy magát, mintha a stresszes, rohanó világ nem is ezen a bolygón lenne.

Az üdülő falu bejárata
A bungalók egyik része a part menti sekély vízbe épült


A minden kényelemmel felszerelt kunyhók egy része a partra épült, egy részük pedig az Indiai-óceán sekély, part menti vizébe. Ezeket egy hosszú, fából ácsolt stégen keresztül közelíthetik meg lakóik. Minden házikó kizárólag itt található anyagokból készült és mivel a Maldív-szigeteken alig-alig fordul elő heves vihar, nem kell attól tartani, hogy egy tornádó vagy az erős hullámzás elsöpri az üdülő falut. A pálma törzsekből épített, tengeri fűvel fedett gerendaházak tökéletesen biztonságosak.

Az egyik bungaló terasza
A terasz a nappali folytatása. A kint és a bent összeér
Fürdőszoba az egyik parton álló luxus kunyhóban


A parton hintőpor finomságú a homok, a pálmafák kellő árnyékot adnak, a folyamatos, langyos légmozgás pedig természetes légkondiként működik. A kunyhók kialakításának köszönhetően a kint és a bent összeér, tökéletes a harmónia a természettel.

 A part menti fedett teraszos lounge
Keleti kényelem a hófehér homokos óceán parton


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)