Design
Design  »  Hotel  »  Mamilla Hotel Jeruzsálem
Hotel

Mamilla Hotel Jeruzsálem

Design Club
 
2012. június 30.
A történelmi város, Jeruzsálem újfajta életstílust alakított ki, amihez már az építészet is alkalmazkodik lassan. Nemrég nyitotta meg kapuit a Mamilla Hotel, ami már a modern felfogást tükrözi. A városban több ponton is jelentős változások történtek a design területén, a neves sztártervezők már nemcsak nyugat felé nyitnak.

Jeruzsálem az egyik legjelentősebb város világszerte a kultúra és az építészet tekintetében. Az ikonikus megjelenésű, csodálatos város központjában nemrég nyílt meg az első komolyabb luxus életmód szálloda, a Mamilla Hotel. A város legkülönlegesebb pontján kapott helyet a patinás épület, aminek Moshe Safdie volt az építésze. A hotelból rálátás nyílik az óváros falaira, a David és Jaffa Gate-toronyra és a nyüzsgő városi forgatagra.

Ez a hotel már igazi kortárs remekmű, ami egyfajta frissességet hoz a régi, történelmi múltú falak közé. Határozottan keverednek a helyi kultúra stílusjegyei és a rendkívüli kultúra örökségének varázslatos motívumai. Mindez a látvány egy modern újraértelmezés eredménye, aminek belső kialakítását Piero Lissoni, sztárdesigner tervezte.

Ugyanabban az évben nyílt meg a hotel, mint az előremutató Ron Arad Design Múzeum Holonban. Sorra épülnek Izraelben a látványos, design monstrumok és építmények, amelyek képesek megalapozni a jelentős múlttal rendelkező város jövőjét. A Mamilla Hotel egymás mellé helyezi a város lenyűgöző látványosságainak elemeit a friss, modern szemlélettel, amire reflektál a hely. A hotel nemcsak egy turisztikai látványosság lett, hanem a helyiek társadalmi életének egyik központja is egyben. Nagyobb baráti vagy üzleti találkozóhely lett, ami összeköti a különböző kultúrából érkezett embereket.

A hotel első osztályú szolgáltatásainak és kiszolgálásának köszönhetően a térség egyik legelőkelőbb szállodája, ami a feltöltődésre és a luxusra összpontosít. A testi-lelki feltöltődéshez minden feltétel adott, ami építészetileg megvalósítható. Moshe Safdie és Piero Lissoni közös együttműködéséből és koncepciójából született meg a világszínvonalú szálloda, amelyben egy összetett étterem és bár kapott helyet. Itt a világ minden pontjának konyhája bemutatkozik, megízlelhetjük a különböző kultúrák specialitásait. A terrazzo stílusú tetőterasz az óvárosi panorámájával valóban felejthetetlen élmény.

További képekért kattintson ide!


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)