Design
Design  »  Hotel  »  Modern hotel Honolulun
Hotel

Modern hotel Honolulun

Design Club
 
2012. június 14.
A letisztult, egyszerű esztétika híve Yabu Pushelberg, a The Modern Honolulu hotel tervezője. Ezt az elvet alkalmazta ennél a hotel projektjénél is. Az ötlet az volt, hogy kell egy sarok, ahova az ember elvonulhat, ahol merenghet magában egy egyszerű, de inspiratív térben.

A “kevesebb néha több”-elvét alkalmazva egy igazán üde, friss, levegős design koncepció született Hawaii-szigetén, Honolulun a The Modern Honolulu hotel kapcsán. A hely megidézi az 1960-as évek Hawaii nosztalgia hangulatát. Minden tér, beleértve a vendégszobákat, a külső helyiségeket, vagy a parton található magánteraszokat, mind-mind egy környezetbarát, de eklektikus stílust képviselnek.

Egyszerű építészeti megoldások, páratlan hangulat.  A fehérre csiszolt fa felületek keverednek a grafitszüre felületekkel és a fekete padlóval, amitől igazán különleges térélményt kapunk. Fehér-natúr bútorok váltakoznak az egyes szobákban, amiknek egy része fonottas kötélszerkezetből készült.

Számtalan szobor és egyéb műalkotás jelzi a hotelban a helyi képzőmévészet jelenlétét és hagyományait. Az egyszerűségre törekvő lobby bárban is többféle tárgy teszi izgalmassá a teret.

Az eklektika mellett a naturális színek széles palettája figyelhető meg a hotel egyes részein, valamint az egzotikus hely jellegzetes motívumai. Friss Spa élmény várja az ide látogató vendégsereget, amit egy varázslatos medence egészít ki a hozzá tartozó szolgáltatásaival.

Yabu Pushelberg tervezte a közelben található, egyetlen éjszakai klubot is, ahova a hotel vendégei járnak szórakozni. Ott is a terészetből vett anyagok, mint a kő, a fa, vagy más, helyi metériák határozzák meg a belső tér hangulatát. A luxus ide is betette a lábát, de nem a múlt századból vett értelemben, ahol a fény, a pompa és a csillogás jelentette a minőséget a tehetősebb réteg számára. Ebben a hotelben megbújni nagyobb élvezetet jelent, mint néhány híres, nagyvárosi látványosság.

További képekért kattintson ide


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Hotel a vadonban, Indiában
Egy luxus hotel nem csak a városi életről és a mesterséges környezetről kell, hogy szóljon. Ha elég ebből, irány a dzsungel és a törzsi lét Indiában.
Villa az Égei-tengernél
Elbújni egy szigeten, egy páratlanul kényelmes házban, ami nem látszik hotelnek, pedig az. Ehhez nem kell messzebb menni csupán Mykonos szigetéig.
Parti villa Sydney-ben
A Pretty Beach House néven ismert villa, – ami a Bouddi Nemzeti Parkban található Syney-ben, – olyan akár egy luxus hotel.


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)