Design
Design  »  Hotel  »  Relaxációs helyek: wellness és spa
Hotel

Relaxációs helyek: wellness és spa

Design Club
 
2012. június 11.
A nyitott wellness és spa központokhoz tudnám hasonlítani ezeket a nem mindennapi helyeket, ahol megnyugszik mind a test, mind pedig a lélek. Ezek olyan, rendkívüli megoldásokat, amikhez építész gondolkodás szükséges.

A relaxációs helyek hallatán általában az emberek egy méregdrága luxushotelre asszociálnak, ahova szinte lehetetlen eljutni. Most olyan helyeket szedtünk össze, ahol a pihenésre lehet összpontosítani és nem kell azon gondolkozni, hogy mennyibe fog ez kerülni. Ezekből az ötletekből sokat meríthetünk az otthonunk átalakításához. Egy új életmód veheti ezzel kezdetét, ahol a mindennapi életünk részévé válhat a meditáció és a pihenés. Fontos, hogy legyen egy sarok, egy terasz vagy csak egy jó atmoszférájú pont a lakásban, ahol szívesen töltünk időt, ami elhatárol a zajos fennforgástól.

Ahhoz, hogy teljesen lelazuljunk, elengedhetetlen a víz látványa. Ha jobban megfigyeljük magunkat, könnyen rájöhetünk, hogy sokkal jobban érezzük magunkat nagy mennyiségű víz láttán. Ezért is alakult ki az emberekben az a szükséglet, miszerint vízparton a legjobb nyaralni.

A homok, a víz és az egzotikus tájak összhatása olyan lélektani hatást gyakorol a szervezetre, ami mellett könnnyebb a kikapcsolódás. Nyárra sokan alakítják át balkonjaikat, teraszaikat, hogy ki tudjanak ülni egy-egy meleg estén. A csillogó fények, a víz illata és a nyár melege mellett a relaxációs helyek kialakítása sokban hozzájárul a komfortérzetünkhöz.

Sokszor többet érünk el egy kiadós alvásnál, ha eltöltünk néhány percet egy ilyen helyen, ahol a környezet hatására jobban feltöltődünk energiával. A természet közelsége, a zöld övezet és a pihenést szolgáló hinta, -vagy fekvőágyak kényelme mind-mind egyensúlyba hoznak minket.

További képekért kattintson ide!


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)