Design
Design  »  Hotel  »  Terasz a Paradicsomban
Hotel

Terasz a Paradicsomban

Design Club
 
2012. július 9.
Minden nagyobb családi ház rendelkezik egy komolyabb terasszal, ami nagy baráti összejövetelek vagy családi beszélgetések színhelye egyben. Esténként nagy, világmegváltó gondolatok kerekedhetnek egy teraszon, de akár egy tökéletes kikapcsolódás helyszíne is lehet.

Egy igényes terasz megtervezésénél leginkább arra van szükség, hogy tisztában legyünk a funkcionális igényekkel. Vannak bájos kis zugok, ahova csak visszavonulni járunk, de létezhetnek olyan teraszok is amiknek hatalmas baráti társaságok összejöveteleihez kell alkalmazkodniuk. A fő szempont tehát a rendelkezésre álló méret és a lehetőségeink felmérése. 

Nem lehet egy kisebb típusú teraszra betervezni olyan kerti bútort például, ami nem éppen oda való. Egy csodálatos környezetben levő, otthonos, mégis nagyvonalú házrésznél pedig el is ronthajuk akár a hatást egy rosszul megválasztott berendezéssel. Ebből következik, hogy pontosítani kell az igényeket. Ha csupán egy óriási, kénylemes fotelre van szükségünk, ahol minden nap elfogyaszthatjuk a kávénkat egy könyvvel a kezünkben, akkor nem biztos, hogy nagy hagsúlyt kell fektetnünk a részletekre, vagy a körítésre. Ha viszont a nap fáradalmait kell levezetnünk, érdemes elgondolkodni egy kisebb jakuzzi, vagy egy fürdőkád kialakításán.


Nem minden esetben a legdrágább megoldás a legjobb. Lehet, hogy egy jól elcsípett ötlet többet lendít a hely karakterén, mint egy méreg drága luxuscikk. A hangulatos terek mindig a részletekből merítik azt a pluszt, amitől olyan érdekessé válnak. Egy otthon attól lesz emberközeli és barátságos, ha élet van benne. A pezsgő társadalmi élet és a család kényelmének megteremtése biztonságot áraszt magából. Aki képes megteremteni magának egy olyan otthont, ahonnan nem vágyódik el, az egyben meg is találta a megnyugvást saját életéhez.

Még több képért kattintson ide!


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Veranda design
Manapság márt nem a klasszikus értelemben vett verandákról beszélünk, inkább olyan helyekről, ahova el lehet vonulni pihenni és nyugalom övezi.
Álom terasz medencével
Számos luxushotel rendelkezik olyan relaxációs terasszal, vagy önálló wellness és spa részleggel, ami már önmagában is megállja a helyét.
Relaxációs helyek: wellness és spa
A számtalan luxushotel mellett léteznek olyan helyek, ahol ugyanúgy tudunk relaxálni, csak nem a megszokott módon. A természetben lenni a legjobb.


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)