Design
Design  »  Hotel  »  Vendégház a szavannán
Hotel

Vendégház a szavannán

Élménydesigner
Nem csak gazdag kalandorok és vadászok vághatnak neki Afrika pusztáinak, hogy aztán egy luxus villában pihenjenek meg. Ez a ház ennél sokkal nyitottabb.
Dél-Afrika legészakibb tartománya Limpopo, ahol a 12 ezer hektáros birtok közepén áll a Leobo Vendégház. A kibérelhető villa 26 vendég fogadására alkalmas, személyzettel, helikopter leszállóval, dzsipekkel, lovakkal, túra kerékpárral és gondolva a kisgyerekes családokra, terep-babakocsikkal.

A Leobo Vendégház a vadon közepén

Forróság idején a medence kínál enyhülést

Éjszaka megnyílik a csillagvizsgáló

A terasz a fák koronája fölé nyúlik

A vendégház egyik közösségi tere

Hideg estéken a nyitott kandalló ad meleget

A terasz fedett része véd a szél és a rovarok ellen

Szavannai naplemente a Leobo teraszáról

Afrikai enteriőr

Az épület tervezői, Silvio Rech és Lesley Cartens nem mindennapi, organikus építészeti alkotással lepték meg a közönséget itt, a vadon közepén. A helyi építészet jellegzetességeit viselő ház szinte teljesen automatizált, ami azért is különleges, mert energiaforrás errefelé nemigen található. Illetve, dehogynem... A nap és a szél. Így az áramot napelemekkel és egy mini szélerőművel termelik, de van a háznak egy nagy teljesítményű generátora is. A víz a fúrt kutakból és egy közeli, ivóvíz minőségű forrásból jön. Az energiatermelésnek ez a formája természetesen hozza magával azt is, hogy nincs pazarlás. Amit lehet, újra felhasználják, a szennyvizet szűrik és lebontják, ezzel locsolják a kertet és ezt forgatják vissza például a toalettek öblítéséhez. A konyhai hulladék egy része a komposztba kerül, lévén saját kert, saját termésekkel, ahol hasznát veszik ennek. A vizet napkollektorok melegítik, és a hűvösebb estéken a kandallók és kőkályhák fűtik a tereket.

Beszélgető sarok és étkező a fedett teraszon

A vendégház konyhája

Az egyik hálószoba

A vékony vászonfüggöny a vérszívók ellen hatásos

Gyerekszoba kalandos emeletes ággyal

Panorámás fürdőszoba

Rusztikus látvány, természetes anyagok és luxus a fürdőben

A fürdőszoba egyben pihenőhelyiség is

Az egyik gyerek fürdőszoba

Az építkezéshez kizárólag természetes és helyben fellelhető anyagokat használtak: követ, fát, égetett agyagot, meszet, fűféléket. A színvilágot a természetes anyagok nyers színei határozzák meg, ezt tarkítják helyenként a pácolt faanyagok és festett textíliák elütő tónusai. A szobák tágasak, nyitottak a vadon felé, ugyanakkor védettek is, hiszen minden privát szoba az emeleten kapott helyet, ahol nem kell tartani egy antilop csorda átvonulásától. Ilyesmiben a teraszról lehet gyönyörködni. Apropó, gyönyörködés.... A vendégház a számtalan kikapcsolódási lehetőség mellett saját csillagvizsgálóval is dicsekedhet, így bárki közelről tanulmányozhatja az elképesztő éjszakai égboltot.

A vendégház könyvtár szobája

Az afrikai kunyhók ihlették az építészeket


Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)