Design
Design  »  Hotel  »  W Vieques, a tökéletes pihenőhely
Hotel

W Vieques, a tökéletes pihenőhely

Design Club
 
2012. április 25.
A Karib-szigeteki derűs Vieques-en található a W Retreat & Spa hotel. Patricia Urquiola neves designer volt az építész, formatervező és a művészeti vezető is egyben. Ez a pihenőhely nem csupán egy átlagos hotel. A Puerto Rico-tól nem messze található nyugalmi zónába elrejtőzhet az ember a mindennapok forgataga elől.
Egykorú, kiszámíthatatlan pihenőhely tele érzelemmel egy kicsiny szigeten. A luxus itt inkább a kikapcsolódást szolgáló berendezésből érződik, hiszen minden a pihenést szolgálja. A természet közelsége jelen van a hotel minden egyes szegletében.Minden feltétel megvan ahhoz, hogy kényelembe helyezze magát az ide látogató vendég és kényeztesse magát. Itt megtanulja az ember élvezni az életet. Patricia Urquiola újraértelmezte a kissé lepukkant épületet mai, modern felfogásban. A tervezőnő elhagyta a megszokott konvenciókat és a luxus hotelekhez illő eleganciát. Egy sokkal frissebb, lendületesebb koncepció született.A hotel kialakítása során figyelembe kellett venni a tájképet, vagyis a létesítmény környezetét. Urquiola megragadta Viques szépségét, amit a hotel stílusjegyein keresztül ad vissza a szállóvendégek számára. A karib térség színvilága, a tisztaság és a frissesség hangulatát keltik. Élénk, vibráló tónusok járják körbe a hotel minden pontját. A designer nagy figylemet fordított az öko-megoldásokra. Újrahasznosított és kézi gyártású alapanyagokat használt és kimondottan a fenntarthatóságra fókuszált. Egy-egy izgalmas művészi alkotást is felfedezhetünk a hotel belső tereiben.


A helyi alapanyagok használata igencsak meghatározza a külső arculatot. A kezelt fa és a cserép jól összeolvad a metál rácsokkal és a kissé indusztriális betonnal. A hotel 156 vendégszobájával és lakosztályával a környék egyik legelitebb helyszínévé vált. Az egyes szobákban a Puerto Rico-i tradíció és a kézműves megoldások vonulata érzékelhető.

A hotel helyiségeiben számos különleges megoldással találkozhatunk. Ilyenek a mennyezetről függő 3D fémháló panelek, vagy a digitális fotónyomatok a falon, amik karib motívumokat mintáznak két fotográfus munkáiból.

A hotel berendezésének többsége Patricia Urquiola munkája, amik újrahasznosított anyagokból, organikus formát öltenek. A tervezőnő ikonikus darabjai mellett olyan design darabokat találunk még, mint például a B&B Italia Patata függesztett kültéri bútora, vagy Foscarini lámpái az étteremben. A Sunset Bar fókuszpontjában a Tom Dixon lámpák állnak, ehhez alkalmazkodik a többi berendezés is.

 További képekért kattintson ide!


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)