Design
Design  »  Iroda  »  Iroda minimalista stílusban
Iroda

Iroda minimalista stílusban

Szép Házak
Tévedés, hogy a minimalizmus jegyében fogant irodába néhány formatervezett bútoron és világítótesten kívül más már nem szükséges.
Közösségi és magán terek, szeparálható helyiségek, tárolásra is alkalmas, zárható részek, valamint az ezekhez jól passzoló és ergonómiailag is kifogástalan bútorok – ezek nélkülözhetetlenek egy irodából. Ugyanakkor elvárás, hogy legyen kellemes, kényelmes, lehetőleg szellős és ha kell, könnyen alakítható. Ezeket a szempontokat figyelembe véve tervezte meg az izraeli Naomi Steinfield & Co irodáját az Axelrod Architects csapata.
A tágas közösségi tér inkább hasonlít egy lakás nappalijára, mint egy rideg hivatal belsőre. Nem véletlenül, hiszen a munkatársaknak és az ügyfeleknek itt lehetőségük nyílik egy kötetlen beszélgetésre, egy közös kávézásra, ahogy az valóban egy nappaliban történne. Kényelmes kanapék, fapadló, egy benyúló állólámpa, szőnyeg, dohányzóasztal alkotja a berendezést, néhány tárolóval kiegészítve. Ebből a központi helyiségből nyílnak aztán a munkatársak privát terei, illetve a nagyobb tárgyalók. Szinte minden külön helyiség üvegfalat és tolóajtót kapott, ezzel is hangsúlyozva a szellős hatást.A recepció hátfalát is képező nagy, magasfényű felülettel burkolt fekete doboz nem csupán térleválasztó, ez egyben önálló tároló részként is funkcionál.
A berendezés ugyan minimalista, a színvilág pedig a fekete és a fehér kontrasztjára épít, a hatás mégsem nevezhető ridegnek. Ez részben az irodákra kevésbé jellemző melegburkolatnak és a rafinált világításnak köszönhető. De mindenképpen közrejátszik a privát terekbe áramló természetes fény és a tenger közelsége.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Iroda (20)