Design
Design  »  Iroda  »  Loft iroda San Franciscóban
Iroda

Loft iroda San Franciscóban

Élménydesigner
 
2012. február 12.
Sokféle remekművet láthattunk már, melyek régi ipari épületek átalakításából születtek. Egy jól komponált loft iroda mindig tartogat meglepetést.
A CCS Architecture San Francisco egyik szárazdokkját alakította át egy high-tech pénzügyi szolgáltató cég központjává. A részlegek, melyek korábban négy különféle helyszínen működtek, így végre egyetlen komplexumba települhettek. Ily módon az ügyfelek számára egyszerűbbé vált a szolgáltatások elérése, a dolgozóknak pedig átláthatóbbak lettek a feladatok, könnyebb a kommunikáció. Az iroda belső kialakítása ugyancsak ezeket a szempontokat hivatott erősíteni.

Parapetfal és mozgatható acél paraván (Fotó: Michael O'Callahan)

A több mint 5700 négyzetméteres területet tökéletesen transzparenssé tették a tervezők, Cass Smith, Robert Shepherd, Gassia Salibian, Scott Mullen, Yakuh Askew és Jordan Geiger. Ennek érdekében pedig szinte teljesen elbontották a felső szintet, illetve az alsó traktus széttagoltságát is megszüntették. Az emeleti födém egy szakasza épen maradt, ide telepítették a munkaállomásokat, a közösségi, kötetlenebb megbeszélések helyszínéül szolgáló társalgót, illetve a konferencia termet. Alul az ügyfélszolgálat és az adminisztráció található, ahol az elkülönítendő szekciókat térelválasztó falakkal határolták. Ezek egy része szükség szerint mozgatható.

Az acél elemeket és az eredeti téglafalat meghagyták, nem rejtették szem elől

Az iroda utca felé néző frontja is teljesen nyitott

Kihasználva a régi mennyezeti sínrendszert, az úgynevezett szünet szobát erre a sínre függesztett kabinba rendezték be. Az acél szerkezet szabadon áll, sőt, ebben a közegben díszít. Az enteriőr egyszerű, funkcionális, a tér tágas, átlátható. A munkatársak számára inspiráló környezetet sikerült kialakítani.

A felső szint részleges kibontásával tették szellőssé és tágassá a belső teret


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Lego iroda Dániában
A világ legszerencsésebb designerei lettek Rosan Bosch és Rune Fjord, akik megkapták a Lego irodájának teljes felújítását.
A Salewa cégközpontja Bolzanóban
Jó paraméterekkel rendelkező irodaházat városon belül sem egyszerű tervezni, a hegyvidék pedig nehezített pálya. A Salewa alkotói jelesre vizsgáztak.
A Barcode Office, iroda Szingapúrban
A szingapúri Ministry of Design újabb remekművel szolgál: a Barcode Office, egy helyi reklámügynökség irodáját alakították ki nem mindennapi módon.


KATEGÓRIÁK
Iroda (21)