Design
Design  »  Iroda  »  Loft iroda
Iroda

Loft iroda

Élménydesigner
Kreatív munkához inspiráló hely való. A felújított ipari épületbe települt tévés, filmes cég jobb műhelyt nem is találhatott volna ennél a loftnál.
Arról a szóról, hogy iroda mindenkinek más képzetei vannak. Egyesek sivárnak gondolják, és eleve kizártnak, hogy a nap jelentős részében négy fal közé zárva tegyék a dolgukat. Mások sóvárognak egy kényelmes szék és íróasztal után, az sem baj, ha a környezet nem kellemes. Aztán akad, aki úgy gondolja, hogy a szokványos kereteken túl is van élet, és a falak közé zártság is lehet kellemes. Persze a munka is másképp megy ilyen helyen. Manapság, amikor a különcségekre érzékeny ingerküszöbünk meglehetősen magas, simán el tudjuk képzelni, hogy az irodánk egy pusztulásnak indult ipari épületben legyen, amit persze néhány tehetséges építész átalakított. Ha loftban lehet lakni, dolgozni miért ne lehetne?


A Berlinben működő South & Browse Fernsehproduktion tévés és filmes körökben elismert produkciós iroda egy lepukkant, 19. századi kereskedelmi komplexumban talált magának helyet. A meglehetősen romos állapotú épület a Berlin Rodeo építész iroda tervei szerint alakult kényelmes és látványban is erős, 688 négyzetméteres irodává.


A padozat viszonylagos épségben maradt fenn, kisebb javítások után az eredeti állapotot őrzi, rendkívül strapabíró. Az egyterűség adott, ahol szükségesnek látták, falat húztak, ha lehet üvegből, hogy a szellős, átlátható tereket megőrizzék. A szerkezeti elemként nélkülözhetetlen vas tartógerendák térszervező szerepet töltenek be, látványuk pedig mindennél természetesebb az ipari jellegű környezetben. Mondhatnánk, minden szempontból kifogástalan.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Iroda (21)