Design
Design  »  Iroda  »  Reckitt Benckiser regionális központ
Iroda

Reckitt Benckiser regionális központ

Szép Házak
A Reckitt Benckiser iroda belsőépítészeti tervezését a Lima Belsőépítész Stúdióra bízták, amelynek munkái hazánkban még kevésbé ismertek, mivel az elmúlt években leginkább külföldön tevékenykedtek.
A Reckitt Benckiser közép-kelet-európai kereskedelmi központja a budapesti Dorottya-udvarban található. A multinacionális cég legismertebb márkái a Finish, a Vanish, az Airwick, a calgon, a cillit, a strepsils, a Durex, illetve a Scholl.


Az ipari műemlék épület jó alapot nyújtott egy fiatalos, kreatív iroda kialakításához. A megbízó kérése az volt, hogy a tervezőcsapat egy teljesen egybefüggő, nyitott, korszerű irodát hozzon létre.
A nyitottság a munkaállomásoknál megvalósult, azonban a tervezés során a fennmaradó területeket coffee pointokkal, lounge-okkal és szeparált, kávézójellegű tárgyalóblokkokkal tették kicsit tagoltabbá.
A rendkívül jó fényviszonyokat sikerült mindenhol kihasználni és a nagy tereket optikailag nyitottá tenni.A fiatalos csapat, a loftos környezet és a képviselt márkák színei egyaránt a „street art” hangulatú belső designt inspirálták. A foltokban megjelenő erős színek a graffitik élénk színvilágát idézik. A felhasznált anyagok közül visszatérő elem a beton és a korrodált fémhatású burkolat, a bontott tégla, a rozsdamentes acél és az üveg.

A közlekedő két végén, egymással szemben elhelyezkedő falszakaszra egyedi grafikát terveztek, amelynek alapmotívumait a termékflakonok kontúrjai adták. Ezt egy graffitiművész készítette el az étkező téglafalán található feliratokkal együtt.

A konyha-étkező rész és a vezetői irodák is zárt, külön helyet kaptak. Így ebédidőben is zavartalanul folyhatnak a megbeszélések és a tárgyalások. Az étkezőnél és a konyha előtti boxokra osztott nyitott tárgyalónál burkolatként natúr, fűrészfog-lenyomatos faelemeket használtak. A cél az volt, hogy az itt dolgozók egy trendi helyen érezhessék magukat.Fotó: Székely Péter

A leghangsúlyosabb színeket a munkaállomások tagolásánál, a székeknél és a konténereknél is felhasználták. Sikerült az ügyfelek és az ott dolgozók igényeit egyaránt kiszolgáló, fiatalos és inspiráló irodai környezetet kialakítani.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Kiosztották az Év Irodája 2012 díjat
Az iGO Navigáció fejlesztőjeként ismert NNG Kft. új, impozáns székháza nyerte el „Az Év Irodája 2012” elismerést.


KATEGÓRIÁK
Iroda (21)