Design
Design  »  Iroda  »  Skype iroda Stockholmban
Iroda

Skype iroda Stockholmban

Design Club
Az új Skype iroda Stockholmban a PS Arkitektur építész iroda munkája. A modern munkatér rengeteg design elemmel, alternatív megoldással rendelkezik. A projekt több audio és video studiót foglal magába, különleges technikával felszerelt munkateret 100 dolgozó számára.
Az alternatív munkatérben nem kizárólag irodahelyiségek kaptak helyet, hanem társalgó szobák, közösségi terek a cég munkatársai számára és a kikapcsolódást szolgáló helyiségek egyaránt. A kiindulópont a Skype elnevezésű szoftver alkalmazásának fejlesztésére alkalmas munkatér kialakítása volt, ami egy különlegesebb és az átlagosnál jóval extrémebb design koncepciót kívánt.


Az iroda belsőépítészeti kialakítása az általános munkahelyek teljeskörű újraértelmezését jelentette, hiszen a szükségletek és az igények is teljesen mások, mint egy átlagos munkahelyen. Az egyes fejlesztésekhez olyan speciális hang- és videótechnikai megoldásokra volt szükség, amelyek precíz és pontosan kitalált koncepciót igényeltek a tervezőktől.Mind a színek, mind pedig a motívumok az absztrakt és összekapcsolt csomópontokat szimbolizálják, amivel egy hálózat kiépülésének folyamatát akarták érzékeltetni. Minden helyiségben élénk színű, játékos bútorok törik meg a tér dinamikáját, de mégsem egy zavaros térstruktúra összessége ez a hely, hanem inkább egy izgalmas játéktér.


A bútorok pezsgő forgataga, a Skype logó megjelenése az enteriőrben teljesen rapszódikussá teszi a helyet. Éles kontrasztok válnak el az egyek helyiségek között. Nem hatalmas falak választják le a munkafolyamatok egyes helyeit, hanem bútorkompozíciók, installáció szerű berendezések vagy egy-egy helyenként elhelyezett, mesébe illő momentum.
A vidámságtól és életerőtől túláradó atmoszféra és a vibráló színek közvetlen átiratai a grafikus megjelenésű Skype márkának. A kortárs design és a környezeti adottságok mind inspirálják a dolgozók mindennapjait. A Skype iroda levetkőzi a divatos, de kissé átlagos munkahelyek gátlásait és új utakat nyit a jövő munkavégzési módja irányába.


(Fotók: Jason Strong Photography)

További fotókért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Iroda (20)