Design
Design  »  Iroda  »  A Tribal DDB Amsterdam irodája
Iroda

A Tribal DDB Amsterdam irodája

Élménydesigner
Nem feltétlenül a színekben és formákban gazdag iroda inspirálhatja a benne dolgozókat. Létezik más recept is. Az i29 csapata megmutatta ezt az utat.
Tribal DDB az egyik legrangosabb digitális marketing ügynökség, melynek amszterdami, 80 fős irodáját az i29 interior architects építészei szokatlan módon formálták át.


A tervezők olyan környezet megteremtésére törekedtek, mely a kreatív interakciókat egészen magas fokon támogatja és akár hosszú ideig tartó, koncentrált munkavégzésre serkenti az itt dolgozókat. Ehhez elengedhetetlen a hatalmas nyitott tér és a rugalmasan használható munkaállomások. Mivel a Tribal DDB egy nemzetközi hálózat része, a tervezés során szem előtt kellett tartani, hogy a design az anyavállalat arculatába is jól illeszkedjen. Nem túlzás kijelenteni, hogy Jasper Jansen és Jeroen Dellensen, az i29 tervezői kiválóra abszolváltak.

 

A tér legfontosabb szerkezeti elemei statikai okok miatt nem változhattak, csakhogy ez nem kevés fejtörést okozott. A kérdés, hogy miképpen lehet ezeket az elemeket megfelelően integrálni az enteriőrbe. A tervezők válasza, hogy keresnek egy ide illő anyagot, ami az álmennyezeti rendszer alternatívájaként jöhetne szóba és a tér akusztikáját is pozitívan befolyásolja. Így találtak rá a meleg, filc-szerű szövetre, ami egyszerre játékos és karakteres, ugyanakkor hatékonyan elfedi a bontás során keletkezett hegeket. Jobb anyagot nem is találhattak volna, mely egyszerre használható a padlón és a falakon. Aztán a fiúk úgy beindultak, hogy a bútorokra, sőt a lámpaernyőkre is ráhúzták.


A Tribal amszterdami irodája jól példázza, hogy egyszerű eszközökkel is sikeresen lehet egy karaktert felépíteni és karizmatikus környezetet kialakítani.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Iroda (21)