Kert
Kert  »  Hírek & újdonságok  »  43. Debreceni Virágkarnevál

43. Debreceni Virágkarnevál

Szép Házak
2011-ben is megrendezik a Debreceni Virágkarnevált, melynek különlegességét a városhoz kapcsolódó jeles évfordulók teszik színessé. 13 virág kocsi vonul végig a Petőfi tértől a Stadionig. A kompozíciók többsége valamilyen történelmi kort elevenít fel.
A díszes virág kocsikat 13 külföldi és 9 hazai művészeti csoport kíséri. Külföldi csoportok a világ minden tájáról érkeznek, így köszönthetünk többek között indiai, venezuelai, kínai, grúz, török csoportokat. A fellépő hazai együttesek több műfajt képviselnek – hastáncosok, mazsorettesek, népi együttesek, formációs táncok képviselői színesítik a látványt.


Az idei karnevál is nagyon gazdag látványban, programokban és természetesen az új ötletek sem hiányozhatnak. A karneváli hét napjai egy-egy virágnévhez kötődnek, utalva a program egyediségére.  A különlegességek sorába tartozik továbbá, hogy a Kölcsey Központ eddig még zenei rendezvényekre nem használt tere – az előcsarnok – az idei karneválon debütál. 


A Debreceni Virágkarnevál nemcsak hazai, hanem nemzetközi viszonylatban is ismert és elismert rendezvény. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a tulipánok földjéről, Hollandiából is érkeznek vendégek a virágkarneválra. Zundert észak-hollandiai kisváros, ahol szintén hagyománya van a virágkorzónak. Az egynapos ünnepet óriási előkészületek előzik meg, a város összes lakója aktívan részt vesz a korzó munkáiban. Az elkészült kompozíciók gigantikus méreteket ölelnek fel. A város polgármestere örömmel fogadta el Debrecen meghívását a virágkarneválra. Leny Poppe-de Loff zsűritagként is megtiszteli a rendezvényt és szakértő szemekkel bírálja majd a hazai kompozíciókat.


Augusztus 15-21. között gazdag, színvonalas programok várják az érdeklődőket. Augusztus 15.-én az Estike napján indul a III. Debreceni Virágkötészeti Verseny, valamint a kaktuszok és pozsgások kiállítása és vására. Szintén az Estike napjától látható a 80 éves Debreceni Fotóklub virág-kiállítása.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK