Kert
Kert  »  Hírek & újdonságok  »  Corvinus Díszkert Egyetemi Virágkiállítás és Vásár

Corvinus Díszkert Egyetemi Virágkiállítás és Vásár

Promóció
2011. április 29. és május 1. között a Budapesti Corvinus Egyetem Budai Campusán (az egykori Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen), a Budai Arborétumban 24. alkalommal került megrendezésre a Corvinus Díszkert Egyetemi Virágkiállítás és Vásár.
Ismét virágba borult az amúgy is virágzó és szemet gyönyörködtető arborétum, ahol a vásár kapcsán a látogatók megtalálhatták mindazt, ami a tavaszi kertjükhöz, balkonjukhoz vagy kedvenc virágukhoz kell. Ismételten egy megújult, meghatározó és látványos szakmai kiállításon vehettek részt a látogatók, ahol újra a hazai kertészek, termelők, forgalmazók minőségi termékei és szolgáltatásai kerültek a középpontba! Az elmúlt 24 év bizonyítja, hogy a rendezvény kiállta az idők próbáját, hála a színvonalas kiállítóknak, valamint a nagyközönség megtisztelő és töretlen érdeklődésének.


A rendezvényen a következő termékek kerültek bemutatásra: kerti és szobai dísznövények, kaktuszok, orchideák, évelő virágok, virágpalánták, díszfák és díszcserjék, bonsai, fűszernövények, zöldségpalánták. A növények mellett a kertészkedéshez, kerthez kapcsolódó termékek: cserepek, kerámiák, kerti bútorok, kerti gépek – szerszámok, játékok, játszószerek kerti szobrok, kerti tavak, kertépítészet, növényvédelem, termesztőközegek-földek, kerti lámpák, kiegészítők.

A kertészeti és kerti termékeken túl kézműves és egyéb termékek is részt vesznek a kiállításhoz szorosan kapcsolódó mesterségek utcájában.

Változatos programok és bemutatók:
  • A Bonsai kiállításon és bemutatón Magyarország Bonsai Klubjai és Gyűjtői mutatták be növénykülönlegességeiket. A látogatókat szakemberek kalauzolták végig a bonsai világában, illetve a különlegességeket kedvelő érdeklődőknek élő bonsai alakítási showműsorral szolgáltak.
  • A növény- és palántavásáron a termelők és a kereskedők hasznos ültetési tanácsokat is adtak.
  • A Land-art versenyen az egyetem hallgatói kreatív ötleteikkel versenyeztek. A land-art a természeti környezet formavilágát és kellékeit (térszínformák, kövek, növényzet) és ember alkotta tárgyakat alkalmazó, szabadtéri installációkat létrehozó művészeti irányzat.
  • A  Magyarország Orchidea Társaság és a termelők orchidea különlegességeit csodálhatták meg az érdeklődők.
  • A „Talpalatnyi kert” program keretében a szervezők azt kívánták bemutatni, hogy a városban élőknek sem kell lemondaniuk a felüdülést jelentő kertről. Bemutatták, hogy a legkisebb területen is miként lehet a legnagyobb zöld felületet létrehozni: erkélyládák, kaspók, kosarak beültetésével, hangsúlyt fektetve a nem szokványos növénykombinációkra. A látogatók szakmai tanácsokat kaphattak a szakszerű növényültetéshez, amivel a növények minősége megőrizhető, élettartamuk meghosszabbítható.
  • Virágkötészeti tanfolyam is várta az érdeklődőket. A „Party al fresco” virágkötészeti bemutatón elkészítették egy nyári kerti mulatság virágdíszeit, stílusos kellékekkel, hangulatos elemekkel.
  • A Faápolók Első Magyarországi Konferenciájának záróakkordjaként az érdeklődők bepillantást nyerhettek a faápoló világbajnokság egyik látványos versenyszámába.
  • A Magyar Kaktusz Gyűjtők Országos Egyesületének szervezésében „A kaktuszok helyes tartásának témájában” tartottak előadást.
  • A szakmai programok, előadások mellett gyermekprogramok várták a kilátogató családok legkisebb tagjait, mint a virágkötészet, virágültetés, virágos arcfestés, labirintus stb.
  • A kiállítás nyitónapján április 29-én, pénteken az óvodások egy szakemberek által vezetett tavaszi virágos Arborétum Sétán vehettek részt, melynek keretében a gyermekek és kísérőik hasznos információkat kaphattak, illetve megismerkedhettek az őket körülölelő arborétum növényvilágával, a kertészeti és a kapcsolódó szakmákkal.

További információ: Corvinus Díszkert Egyetemi Virágkiállítás és Vásár

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK