Kert
Kert  »  Hírek & újdonságok  »  Gardenexpo 2012

Gardenexpo 2012

Szép Házak
 
2012. március 21.
Aki bele akar vágni a terasz- és kertterápiába, azt ötletek, praktikák és tanácsok várják 2012. március 23. és 25. között a Gardenexpo kertészeti kiállításon a Papp László Budapest Sportarénában.
Környezetünk sokkal jobban hat mindennapi hangulatunkra, mint gondolnánk. Zöld nappalik, esztétikus teraszok, klimatizáló hatású télikertek és szabadidős terek létrehozásával óriási változást érhetünk el hangulatunkban, energizáltságunkban, ami hosszútávon egész életminőségünkre hatással van.

Amerikai kutatók megállapították, hogy azoknak a kórházi betegeknek, akiknek ablakai zöldterületre néztek, kevesebb fájdalomcsillapítóra volt szükségük, és gyorsabban gyógyultak, szemben azokkal, akik csak betonépületekre láttak ki ágyukból. Számos egyéb kutatás is bizonyítja, hogy a növények, a közvetlen zöld környezet nem csak a levegő páratartalmát képes növelni, hanem közérzetünket is javítja, kellemesebbé teszi hangulatunkat, növeli a stresszel szembeni ellenálló képességünket.

 

Közvetlen környezetünk zöldítésén túl nagyon fontos közösségi tereink alakítása is. Rajtad is múljon! szlogennel indít a FŐKERT Nonprofit Zrt. közösségi tervezést ösztönző kampányt idén, amely először a hétvégi Gardenexpón mutatkozik be, és célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a városi terek az ő kikapcsolódásukat, rekreációjukat hivatottak szolgálni. A megfelelő, szerethető zöld közterületek kialakításához azonban az kell, hogy a tervezők megismerjék az elvárásokat, igényeket, és az így kialakított zöldterületet a lakosság is magáénak érezze, óvja azt. Ennek érdekében a kiállítás látogatói egy interaktív „tértervező-térzöldítő” játékot próbálhatnak ki a helyszínen, amellyel megtervezhetik a saját terüket.
 

„A helyszínen felépített 10 bemutató kert és a kert-trendezés téma kiállítóinak különlegességei csupán egy-egy szeletét jelentik a sok száz újdonságának, ami látható lesz a rendezvényen. A legnagyobb hazai kerti életmód kiállításként elsősorban a teraszon, és kertben használatos eszközök, kiegészítők átfogó kínálatára koncentrálunk, legfőbb célként követve azt, hogy a zöld környezet pozitív hatásait tudatosítsuk minden látogatónkban.”  – fogalmazott Fülöp Judit, a Gardenexpo főszervezője, aki szerint a hazai kertkultúra jelentős változásokon ment át az utóbbi években, egyre inkább előtérbe állítva a kert kényelmi, kikapcsolódást nyújtó funkcióit.


A kiállításon és vásáron 8 000 m2 alapterületen 150 kiállító vonultatja fel a szakma legújabb trendjeit: a kertápolástól, kertészkedéstől a szabadtéri bútorokon, a kerti fényépítészeten át a grillek és kiegészítők világáig a teljes hazai kerti életmód paletta megtalálható lesz. A családi eseményt egész napos színpadi műsor és az elmaradhatatlan nyereményjátékok teszik színesebbé.

További információk:


Időpont2012. március 23-24-25. 
HelyszínPapp László Budapest Sportaréna
Cím1143 Budapest, Stefánia út 2. 
  
Nyitva tartásMárcius 23. péntek
10 - 18 óráig
 Március 24. szombat
10 - 18 óráig
 Március 25. vasárnap10 - 18 óráig
  
Belépőjegyek A helyszínen az Aréna jegypénztárban válthatók belépőjegyek a Stadionok metrómegálló közelében (nem az Aréna bejáratánál).
  

felnőtt jegy:                                                          1900 Ft
 kedvezményes (diák- és nyugdíjas) jegy:                  1200 Ft
 családi jegy (2 felnőtt és maximum 3 diák részére):   4400 Ft
   
 A sajtóbelépés előzetes regisztrációhoz kötött! Sajtóregisztráció kérése: info@gardenexpo.hu
 A belépés 6 éves kor alatt ingyenes.
 A belépőjegy egyszeri belépésre jogosít, és tartalmazza az Áfa összegét.
  
IKEA Family kedvezményIKEA Family tagok a klubkártyájuk felmutatásával a pénteki napon 30%, szombaton és vasárnap 20% kedvezményre jogosultak a belépőjegy árából.
A kedvezmény csak felnőtt és kedvezményes jegyre vonatkozik, családi jegyre nem.

Egy kártya maximum 2 felnőtt és 2 kedvezményes jegy vásárlásához használható fel.
JegylevásárlásA belépőjegyek értéke 2012. március 23-30-ig levásárolható az ország összes Oázis Kertészetében. Részletes jegylevásárlási feltételek:
  
 A felnőtt jegy 1.900 Ft értékben váltható be minimum 6.000 Ft értékű vásárlás esetén.
 A kedvezményes (diák- és nyugdíjas) jegy 1.200 Ft értékben váltható be minimum 4.000 Ft értékű vásárlás esetén.
 A családi jegy 4.400 Ft értékben váltható be minimum 12.000 Ft értékű vásárlás esetén (a családi jegyek bármelyike beváltható a fenti összegre a megadott vásárlási érték esetén).
  
 - Beváltáskor az eredeti belépőjegyet kell kuponként leadni.
 - A jegy csak az Oázis áruházakban vásárolható le, a kiállításon erre nincs lehetőség.
 - Egy alkalommal tetszőleges számú jegy (kupon) beváltható a megadott összegkeretekre.
 - A kupon tört értéke nem beváltható, több kupon beváltása     esetén a kuponok értékei és a beváltási összegkeretek összeadódnak. A kupon értéke készpénzre nem váltható.
 - A kupon országszerte az összes Oázis Kertészeti áruházban érvényes 2012. március 23-30-ig.
 - A kupon más akciókkal, kedvezményekkel nem összevonható, akciós termék vásárlása esetén annak eredeti árából adjuk a kupon kedvezményt.
  
 Áruházak listája, további információ: www.oazis.hu
Megközelítés   2-es metró (Stadionok állomás), 1-es villamos, 75-ös, 77-es és 80-81-es troli, 95-ös, piros 130-as, piros 144-es és a 161E. Közel van a Stadion helyközi autóbusz pályaudvar.
Parkolás1160 férőhelyes fedett parkoló, bejárat az Ifjúság útja felől.


Részletes program itt!

Gardenexpo kerti életmód kiállítás és vásár
2012. március 23-24-25.
Papp László Budapest Sportaréna
Nyitva minden nap 10-18 óráig


Címkék: